RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI
Spirit of PITTS MODEL 12 26% by Bernard Burton
mirce:
Lepo, lepo... Uživam gledajući kako pedantno radiš...
Moraš priznati da je fenomenalan osećaj kad na kraju svakog radnog dana u kojem si modelario, pogledaš šta si uradio...
Vidim na jednoj slici nekog Sukhoia u pozadini? Jel to sledeće?
Samo guraj...
Pozdrav
zajo:
:)aplauz
marko:
Bravo Saburo, avionce bas lepo izgleda.
Ja jos nisam skupio sav materijal. :'(
Rebro F9 (poslednje rebro u trupu) nije bas najsrecnije reseno.
Tako da prelaz trup-kormilo vertikalnog stabilizatora aerodinamicki i estetski izgleda dosta lose.
Ja sam izbacio rebro F9 i umesto njega je balsa letvica sirine koliko je siroko kormilo vertikalongo stabilizatora.
Tako se dobija idealan prelaz linija trup-kormilo vertikalca.
Ti si jos u stadijumu izgradnje gde mozes bez velikih prepravki izvbacis rebro F9, ali to je moj drugarski predlog.
SABURO:
Hvala...
:big smile
Da i meni je u pocetku smetalo to poslednje F9 rebro, al sam ipak odlucio da ga ostavim. Mada bez njega ce avion dosta lepse izgledati i vernije...
Guram dalje, pa mozda bas ako mi bude zapadalo u oko ga i preradim, izvadim. Videcemo ima jos dosta vremena dok se model ne sastavi do kraja...
Hvala na savetu u svakom slucaju...svaka sugestija/komentar pozitivan/negativan su rado prihvaceni od strane mene.
(pijemo)
SABURO:
Upravo lutam po sajtu towerhobbies-a i naidjem na Pitts-a koji po nazivu i dimenzijama nema veze sa Pitts-om M12, ali verovatno zato je unapredjen i poboljsan za 3D standarde letenja sto se da videti po repu koji je dosta izduzen, nesto slicno Ultimate-u..Do duse, na prvobitnoj varijanti pravog Pitts-a M12 radjena je modifikacija trupa, tj. produzili su ga za par inci, zaboravih koliko...toliko da se raspon krila i duzina trupa malte ne poklapaju ( informacija proverena iz originalnih planova Pitts-a M12 ). Radi se o modelu za koji je predvidjen benziski motor od 50ccm, razlika u odnosu na moj model je u sledecem:
Duzina trupa: (2045 mm) Duzina Pitts-a kojeg pravim 175cm
Raspon krila: (1740 mm) Raspon Pitts-a kojeg pravim 175cm ili 189cm( najverovatnije ce biti sa wingletima)
A tezina: (8.6 – 9.1 kg) (:sok:) Tezina Pitts-a X.Ykg, planirana da ne predje 7kg
Ok, ovo poslednje me je cak i odusevilo s obzirom da je moj model malo potezi za razliku od default konstrukcije (za kojih 250g) koja je trebala biti od obicnog spera (3 slojnog). Naravno radice busilica i testerica na nekoliko mesta, kako bi olaksao poprilicno jaku konstrukciju i samim tim smanjio tezinu modela.
Evo i linka ka njihovom Pitts-u:
http://www.towerhobbies.com/products/greatplanes/gpma1421.html
,a video snimak mozete skinuti sa ovog linka ( desni klik na link pa save target as...):
http://video1.hobbico.com/gallery/gpm/gpma1421-deluxe.mpg
zz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version