RC MODELI AVIONA - SUS > AKROBATSKI MODELI

Spirit of PITTS MODEL 12 26% by Bernard Burton

<< < (13/34) > >>

saxpg:
Ja sam prije par dana napravio kalup za kapotaz i cekam stakleno platno da ga napravim.
Ovih par dana pocece presvlacenje trupa, i kada se to zavrsi pocinje sklapanje krila koja su izrezana odavno.
Nazalost potkralo se dosta gresaka pri stampanju planova i rezanju laserom ali nije nista sto se ne da ispraviti.
I moj je plan da se ovaj zavrsi skroz, pa servoi i motor kad bude...

tibeteagle:

--- Quote ---...samo moram da nabavim ovaj ORACLE font ili label u vektorskom formatu za nalepnice...
--- End quote ---
Evo ORACLE logo u vektorskim formatima by T.E.  ;namig

SABURO:
@Saxpg ajde ajde pa da zavrsimo ove azdaje do kraja godine...  :big smile Btw super za kalup kapotaza kada stignes baci koju fotku, zaista me zanima kako si ga uradio..jer i mene ceka ta prica..
Hoces li pre presvlacenja ulepljivati vertikalac i horizontalac na trup, mislim da bi trebalo ne mogu bas sada da se setim i ako te ne mrzi isfotkaj i te detalje, tj. vezu vertikalac-trup, horizontalac-trup, posto mene tu nesto malkice buni..

@T.E. mislim sta reci... FENOMENALNO!!! Hvala  2eaa  (res) (thumb)

saxpg:
Vazi, pusticu ti slike ovih par dana.
Sto se tice kalupa, imao sam nekih komada stirodura debljine 5cm, i od njih sam isjekao 7 krugova.
Potom sam ih zalijepio jedan za drugi i onda ugrubo obradio sa jednom sirokom daskom na koju sam zalijepio brusni papir.
Sad treba da uradim jos finu ruku i onda dolazi epoxi i tkanje.
Nadam se samo da cu uspjeti da sacuvam kalup kada ga budem vadio iz poklopca.
Obradicu ga tako da se blago skuplja ka vrhu da bih ga lakse izvadio.
Sto se kolor seme tice, mislim da cu za pocetak sve presvuci orandz bojom, a posle ce doci crna u vidu sahovskog polja ili imitacija karbona za detalje.

saxpg:
Evo nesto slika od danas:

Evo nesto detalja repa:

Krilo je samo slozeno da se vidi kako bi trebalo da izgleda:

Sto se repa tice, mislim da horizontalac ne mora ulepiti prije presvlacenja ako si na to mislio.
Da napomenem da ja do sada nisam nista uradio na Pittsu, vec je ovo sve djelo Batovih ruku.
Trebalo je da radimo zajedno medjutim ja ne stizem a on stalno ponesto odradi, tako da nema njega ne bi ovo daleko odmaklo.

Ovo sam veceras odradio:

Ostalo je da izdubim krug koji sam obeljezio na vrhu i oblikujem ga. Planirao sam i da na kraju ulepim jedan komad stirodura na dno poklopca koji ce sluziti za odvodjenje vazduha.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version