RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
predlozi i sugestije vezano za organizovanje skupova
Matić Dragan:
posto se blizi vreme za skup "Bozidar Komac", zeleo bih da kao jedan od organizatora otvorim temu
u kojoj bi prodiskutovali o pravilima na skupovima, sve vase sugestije osim onih da se smanji vetar i zaustavi kisa su dobrodosle.
jedna od bitnijih stavki je i prijava ucesnika par dana pre skupa, danas se za maroldov skup najavilo svega desetak ucesnika a doslo znacajno vise, mislim da slanje maila ili jedan telefonski poziv nisu preteski a mnogo znace ljudima koji su na sebe preuzeli odgovornost da sve to organizuju.
mozda uvodjene kotizacije nebi bilo lose. ne iz razloga da se neko opari vec da svemu da neku zvanicnu notu i u toj varijanti ko se ne prijavi moze u publiku. naravno moje razmisljanje je da bi visina kotizacije bila manja od onoga sto bi ucesnici za uzvrat dobili u vidu obroka, napitaka i suvenira sa skupa.
sistem sa stipaljkama i tablom frekfencija mi se cini dobar i ne bih ga menjao osim ako neko od vas ne zna nesto bolje.
letenje sa recimo tri letna mesta sa tim da na pistu izlaze samo pilot i jedan pomocnik pri cemu po poletanju pomocnik ide van piste a pilot se povlaci u za to odredjen prostor je jos jedna stvar koju cu
traziti od ucesnika.
molim vas da ne mislite kako sad ja fantaziram vec samo zelim da svi mi tokom buducih skupovima uzivamo a to je mnogo lakse kada se znaju i postuju pravila.
unapred zahvalan na predlozima
Dragan Matic[/[/pre]center]
GILE:
U potpunosti te razumem. Apelujem na sve ucesnike da kada organizator pozove na okupljanje ukoliko planiraju da dodju na doticni skup bar popune prijavu. Ili na bilo koji nacin obaveste o svom dolasku. Protiv sam kotizacije sve dok neko ne organizuje takmicenje. Razlog je sto kotizacija sluzi za sudije i ostale troskove oko takmicenja. Skupovi bi trebalo da se finansiraju od sponzora.
Moje glediste da skup sluzi da se okupimo popricamo i vidimo novitete i koliko je ko napredovao u letenju. A ne da se svi pojedinacno naletimo i jedni druge ugrozavamo svojim ponasanjem na pisti. Toliko od mene zasad.
Pozdrav od Gileta
Lazo:
Gile, svaka ti stoji ko grad Smederevo.
Pozdrav
zgrujic:
Apsolutno se slazem sa Lazom! Gile je dao vrlo lep opis onoga sto bi trebao da bude skup modelara:
---- > Poziv na druzenje! < ------
Rucak, osvezenje, itd lepo je ako sve to organizator obezbedi, ali ni ne mora! To su stvari koje, bar meni, nisu neophodne i ne cine neki skup uspesnim.
Takodje, nemaju svi internet, pa prosto imam razumevanja za one koji se nisu prijavili. Neki su se mozda odlucili u poslednjem momentu da dodju. A i kako poslati coveka koji je presao 100 i vise km sa modelom u publiku? Ja ne bih imao duse!
Tabla sa frekvencijama i oduzimanje stanica je obavezno! I onaj vetrokaz! Ne bi bilo lose kada bi se za svaku frekvenciju znala i imena pilota, cisto da se vidi ko to trenutno leti i koliko dugo, za slucaj da neko zabusava.
Predlog organizatoru:
Mislim da modelarsko prevozno sredstvo treba da bude parkirano zajedno sa modelom. Meni je moj Yugo prosto kao deo pribora. Sluzi kao polica, zaklon od sunca (kako meni tako i ostaloj opremi), odmoriste i punjac za baterije. Tako sam eto navikao, pa mi je na ovom poslednjem skupu bilo malo neprijatno/nezgodno to razdvajanje...
Matić Dragan:
sto se tice prijavljivanja i ja se slazem kad je u pitanju modelarsko druzenje ali pri organizaciji skupova su stvari malo drugacije pogotovo kada se odrzavaju na aerodromu kao sto je vrsacki. samo dobijanje piste na koriscenje i prijave policiji i hitnoj pomoci su neke od stvari sa kojima se ne srecemo na obicnim druzenjima.
dovoljno je da vam kazem da sam podpisao odgovornost za svaku nastalu stetu a pri tom je jedna od onih lampi pokraj piste cca 1000 eura.
druga stvar zbog koje je prijava dobro dosla je medijska pokrivenost, a evo i zasto, prosle godine je na skup utroseno oko 1400 eura, novac je prikupljen zahvaljujuci sponzorima, koji su za uzvrat trazili neku vrstu reklame. dakle pozoves rts i dve lokalne televizije da snime u najavi "masovno ozivljavanje modelarstva" a tebi se pojavi desetoro ljudi. sledece godine od tv-a i sponzora nema nista.
vezano za parkiranje vozila mogu da vam kazem samo da sam dobio takve instrukcije jer je vrsacki aerodrom alternativa za moguce hitno sletanje i u tom slucaju nesme biti vozila na i oko piste. a i instalacija signalne rasvete je relativno plitko ukopana pa moze doci do ostecenja prilikom prelaska vozilom preko nje.
drago mi je da ste obratili paznju na temu i ukljucili se u istu.
pozdrav dragan matic
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version