ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Punjenje baterija u stanici.
Yu-men:
;namig
Ako neko moze da objasni, bio bih mu zahvalan.
Kako pravilno podesiti Turnigy Accucell-6 za punjenje Baterije u Stanici.
U pitanju je Dx7 sa baterijom (baterijama) NI-MH AA1500mAh 9,6V.
Tesko se vadi, zato planiram da je punim u Stanici a ne zelim da eksperimentisem dok je baterija u Stanici.
Ko objasni, njemu placam jedno pivo na dva vasara.
poz.
miša2002:
--- Quote from: Yu-men on March 25, 2011, 11:43:04 PM --- ;namig
Ako neko moze da objasni, bio bih mu zahvalan.
Kako pravilno podesiti Turnigy Accucell-6 za punjenje Baterije u Stanici.
U pitanju je Dx7 sa baterijom (baterijama) NI-MH AA1500mAh 9,6V.
Tesko se vadi, zato planiram da je punim u Stanici a ne zelim da eksperimentisem dok je baterija u Stanici.
Ko objasni, njemu placam jedno pivo na dva vasara.
poz.
--- End quote ---
Stavi:
tip na Ni-Mh
napon 9,6V
struju 150mA max
Puni samo kad se isprazni. Ako ne krene sa punjenjem ili ti je baterija puna ili nedovoljno prazna ! U tom slučaju pređi na "discharge" mod pa kad je isprazni, puni...
ivanmagd:
Accucell 6 nema podesavanja napona , on to bira automatski a struja punjenja se povecava za 100 mA znaci stavi 0.2A i start, e sad ono sto meni nije jasno kako se prebacuje sa manuelnog na automatski mod punjenja, ja na mom akucelu imam samo manuelni i mod meni bar nikada nije mogao da napuni bateriju kako treba, dok ko Marka stoji na automatskom i kaze da lepo puni.... nisam jedini koji ima problem sa punjenjem nimh baterija sa akucelom
miša2002:
--- Quote from: ivanmagd on March 26, 2011, 09:54:41 AM ---Accucell 6 nema podesavanja napona , on to bira automatski a struja punjenja se povecava za 100 mA znaci stavi 0.2A i start, e sad ono sto meni nije jasno kako se prebacuje sa manuelnog na automatski mod punjenja, ja na mom akucelu imam samo manuelni i mod meni bar nikada nije mogao da napuni bateriju kako treba, dok ko Marka stoji na automatskom i kaze da lepo puni.... nisam jedini koji ima problem sa punjenjem nimh baterija sa akucelom
--- End quote ---
Uvek se bira prvi MANJI, u ovom slučaju 100mA !
Ako nemaš uputstvo, možeš ga skinuti sa ovog linka:
http://www.elektronika2002.com/hobby/ACCUCEL_manual(2).pdf
Na strani 7 je komandni niz.
Yu-men:
mmmm
koliko Volti pokazuje kad je puna ova (ove) baterija ?
do sada sam napunio 345 i pokazuje 10,9V.
dokle sme Voltaza da ide, da ne preteram pa posle spalim Stanicu ?
poz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version