ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Punjenje baterija u stanici.
miša2002:
--- Quote from: Yu-men on March 26, 2011, 11:44:11 PM --- mmmm
koliko Volti pokazuje kad je puna ova (ove) baterija ?
do sada sam napunio 345 i pokazuje 10,9V.
dokle sme Voltaza da ide, da ne preteram pa posle spalim Stanicu ?
poz
--- End quote ---
Skini uputstvo s datog ti linka i tamo ti piše sve lepo natenance i u slikama ! Punjač stavi na "auto" i on će sve sam da odradi !
Oko 11V .
ivanmagd:
Miso hvala na linku ali ovo uputstvo sam skinuo jos pre godinu dana kad sam kupio i punjac, sve je lepo objasnjeno ali na punjacu nema opcija automatskog punjenja....
Yu-men:
--- Quote from: ivanmagd on March 27, 2011, 10:00:20 AM ---Miso hvala na linku ali ovo uputstvo sam skinuo jos pre godinu dana kad sam kupio i punjac, sve je lepo objasnjeno ali na punjacu nema opcija automatskog punjenja....
--- End quote ---
Stisnes oba "Status" dugmeta i drzis.
Znaci + i - zajedno i drzis nekoliko sekundi, trebalo bi da prebaci na Automatski.
Isto tako vracas. :mhm
poz
Nitronen:
Morao sam da ozivim temu.
Upravo mi je stigao Accucell 6 pa mi treba info vezano za DX7.
Povezao sam stanicu na punjac, podesio NiMh discharge mod i pustio da se prazni. Kada je to zavrsio, pustio sam punjenje na auto i postavio limit na 0.2A.
Od tada je proslo 45min i napon vec pokazuje 11.11v, a polje za kapacitet 00149.
Ovo je drugo punjenje toj bateriji pa me interesuje da li je za sada sve u redu sa ocitanim vrednostima i da li ce po zavrsetku punjenja da zapisti ili moram sam da prekinem u odredjenom momentu?
I ako moze informacija koliko bi otprilike sve trebalo da traje u AUTO modu.
Hvala!
Gatti.Gatozza:
Stavio si da puni 200mA na čas, a za 45 minuta ti je napunio 149. Čini mi se da sve ide svojim tokom. Punjač će sam da zapišti kad se baterije napune, a kada će to biti, zavisi od kapaciteta baterija koje su ti u stanici.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version