AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
Kamera za rc avio- modele
Yu-men:
--- Quote from: ak on March 03, 2010, 02:44:20 PM ---Zavisi od modela.
Kod ovog modela prikacis ga usb-om na racunar, u root memorije mu napravis file tag.txt i u file ubacis datum i vreme u sledecem formatu:
[date]
2010/03/03
14:45:00
Otkacis usb, ugasis kameru i upalis. Automatski ce pokupiti setovanja iz file-a i obrisati ga. Drzi datum dok se baterija ne isprazni do kraja.
--- End quote ---
Mozeli objasnjenje za ove nestrucne, gde se tacno nalazi taj "root" i kako napraviti "file tag.txt" u koji se ubacuje datum i vreme.
pozdrav
mtesa:
Root je osnovni, prvi folder iliti direktorijum na kartici. Znači, kada ubaciš karticu u čitač ili je zakačiš USB kablom, dobićeš još jedan disk u računaru sa pripadajućim slovom (oznakom), recimo G: U ovom slučaju G:\ je root folder.
U njemu napravi pomenuti fajl korištenjem programa Notepad. Kad upišeš vrijednosti koje ti odgovaraju jednostavno ideš sledećim redosledom:
klik na meni File - Save As - odaberi oznaku kamere/kartice - unesi ime u polje File name i potvrdi sa OK.
To je to.
Yu-men:
;namig
Hvala druze mtesa (pijemo)
Sve to sam probo i pre postavljanja mog pitanja, ali kod mene nece da promeni datum i vreme. ???
mislio sam da nesto nisam lepo razumeo pa sam trazio objasnjenje.
Dali je neko to probo na Windows-u 7, mozda je to kod mene krivac. mmmm
pozdrav
ak:
@yu-men
bitno je ime file-a tag.txt i ponovno gasenje i paljenje kamere.
Pri paljenju kamera pokupi podesavanja iz file-a.
Ako ovo ne prolazi probaj sa drugim imenom file-a i formatom (zavisi od tipa kamere).
Ime file-a time.txt a u njemu sledeci format 2009.05.13 15:10:00 .
Obrati paznju i na "novi red" posle unosa posto i to moze praviti problem.
Yu-men:
;namig
konacno sam uspeo nesto da nabudzim, prima samo "TAG" i to velikim slovima.
Datum je se promenio samo na slikama i snimcima, a na folderima ostao je stari. ")
Danas sam bio u gradu, i posto vreme nije za letenje ja u povratku iz grada snimo voznju. (fiu)
Snimak iz kola je ispo prva liga, a na karticu od 2Giga stalo je oko 28-30min filma.
pozdrav
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version