RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI
Sta kupiti !?
sman:
Pozdrav svim clanovima ovog zanimljivog foruma.Do skoro je moj sin vozikao a i ja po malo ;) lamu 9081,ali posto je imala direktni sudar sa zidom sad nam manjkaju neki delovi, pa sad mozgamo da pazarimo nesto bolje.
Sta mislite o ova tri modela koji se mogu kupiti kod nas: E-sky CP Belt V2, E-sky Honey Bee CP3 i E-sky Honey Bee King3.
I kakva su vasa iskustva sa kupovinom preko interneta u inostranstvu sa porezom i carinom ?
pozdrav! ()-()
SaleR:
U vise navrata je bilo reci o toj temi, pa mozda da malo pogledate druga misljenja sta uzeti...
Na zalost uvek kada se zapocne ovakva prica i kada se dobiju konkretne ponude ipak se ljudi odluce za ono sta im se svidelo na prvi pogled. Kao i u svemu tako i u modelarstvu se o ukusima ne raspravlja..
Najbolja kombinacija je svakako kupiti helikopter koji vec ima neko u okruzenju zbog lakse nabavke delova.
Moja preporuka je naravno Mini Titan od Tunder Tigra, pa zatim T-Rex 450 od Aling-a, nakon toga neki T-Rex klon kao npr. HK450 ili X-Copter...
Sto se tice tih modela koje ste postavili kao moguce za kupovinu ja ih nisam do sada video da lete kod nas.
Sto se tice carine tu mogu samo da kazem da to jako zavisi od toga kako je taj dan carinik ustao da li na levu ili desnu nogu..
Sale
sman:
--- Quote from: SaleR on February 17, 2010, 08:47:13 AM ---U vise navrata je bilo reci o toj temi, pa mozda da malo pogledate druga misljenja sta uzeti...
Sale
--- End quote ---
Zdravo Sale!
Gledao sam ali ne bas do detalja ,i najvise mi se svidela ona kombinacija sa HK 450 . Medjutim, u mom okruzenju nemam znalaca oko ove problematike a jos manje o samogradnji, a i ja se bez iskustva ne bih upustao u to. Iz tog razloga sam naveo ova tri modela jer ih je najlakse nabaviti,skuplji su dosta od istih iz amerike ali kad se dodaju troskovi prevoza, carine,porezi i td , to mu dodje tu negde. E sad, ako imate neku informaciju da se jos na nekom mestu mogu kupiti heliji tog tipa kod nas ,bila bi dobro dosla ...
pozdrav!
aco:
Ja sam imao iskustva sa honey bee king helijem i nebi ga preporucio pocetniku. Trenutno imam dva HK450 i mogu reci da je laksi za letenje , mnogo stabilniji a i cene delova i mogucnost nabavke istih su debelo na strani HK. Nebi trebala da vas brine nabavka kit kompleta jer cete jedino tako uspeti da udjete u pricu o rc heliju. Naime to su jako slozene masine a neminovan je njihov susret sa zemljom u punoj brzini sto hoce reci da se mora imati stabilan izvor nabavke rezervnih delova i znanje o sastavljanju i podesavanju - trimovanju istih. Naravno ponovicu kao sto je i receno nebrojeno puta do sad na ovom forumu, prvo simulator pa tek kad se na njemu dooobro uvezba letenje onda uz pomoc nekog iskusnijeg ko ume da podesi heli na livadu. U suprotnom budite sigurni da vas ceka veliko razicaranje i jos veca frustracija
Pozdrav
SaleR:
Koliko ja znam u nasoj zemlji (Srbiji, Novi Sad) ne moze da se kupi ni jedan ozbiljan helikopter, a to takodje vazi i za delove.
Ja se delovim snabdevam preko interneta i to sve funkcionise kako treba.
Aca je u potpunosti u pravu, da bi se moglo uspesno leteti njime mora se poznavati mehanika tog hlikoptera koji se leti inace od celog posla nista.
Sale
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version