RAZNO > SLOBODNO LETEĆI MODELI
F1E Jedrilica
Lazo:
Ma nisma ja ni sumnjao da si ti jedan bistar momak. Samo sam hteo da malkice i ja ispadnem pametan, a i da se malo RC-asi pitaju "...o cemu li ova dvojca baljezgaju...).
A inace, sve to u vezi Zlatibora mi je padalo na pamet. I to u vise navrata. Ali ipak mi je bez veze da idem, samo onako radi cistog vazduha. Nije on tako los ni ovde kod mene na Savi. Osecao bih se kao kompletan idiot (mada mi taj osecaj i nije bas tako stran...).
Pozdrav
boca55:
Lazo samo kazi zeni da ce da ide 2 dana na Zlatibor i odmah ce ti odobri budzet za taj izlet. Pa kad dodjes na Zlatibor , jao zeno vidi modelari, odoh ja da ih gledam, a ti slobodno setaj kolko hoces.
Tu sam taktiku i ja primenio.
kole:
A sta ako zene sve to citaju... Gotovo je vise sa budzetima i slucajnim kupovinama, neceg novog za modelarstvo, jednom recju naj....i ste.
Elem, hocu da kazem da kod mene sve sifre stoje u auto openu i moja zena moze da otvori sve, osim bankovnih racuna naravno.
Pozdrav
boca55:
Danas sam probao novu jedrilicu koju sam spremio za evropsko prvenstvo u Nemackoj. Model je ponovo napravljeni iz kita Italijana Bongala. Da podsetim predhodni isti model koji sam napravio je na svom prvom takmicenju za svetski kup osvojio drugo mesto odmah iza svetskog prvaka Francuza Alana Roux-a. Ovaj model je malo friziran ugradjen mu je flop sistem za bacanje. Za to sam koristio odlican Stephachukov knips sa 3 funkcije.
Danas sam u Velikoj Mostanici probao flop sistem i funkcionise odlicno model moze da se baci u vis pod uglom od 45 stepeni u vetar. Model je dobio oko 5 metara i bez pumpanja nastavio let.
Na ovom modelu je i jedan novitet. Parasol se pomera napred - nazad zavisno od jacine vetra i na taj nacin se pomera teziste modela. Ovo se vidi na trecoj slici.
Slika novog modela ( ista plavo zuta kmbinacija) koja mi je izgleda sreca
Detalj sa kraja trupa
Stephanchukov knips
Ziv:
Boco,
jedrilica predivno izgleda. Cestitam! Takodje cestitam i na uspehu sa predhodnom jedrilicom. Nadam se i zelim da sa ovom postignes jos bolje rezultate. Interesuje me u kojim granicama varira teziste u osnosu na brzinu vetra?
Pozdrav Zivko.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version