RC DRUĊ½ENJE > PRETHODNI SKUPOVI

SKUPOVI I JOS PO NESTO

<< < (3/3)

kole:
Pozdrav,

E sad ce neko da kaze " opet onaj iz Kanade nesto kenja i pravi se pametan, lako je njima, puni su para..."

Ne kenjam ja, samo mi je zao sto se sve to tako desava, i sto ce modelarstvo otici u p...u-materinu. Ko je kakav, neka je takav. Treba svakom skinuti kapu za svaki trud sto je napravio i prihvatiti ga onakvog kakav je.
Opet se sve krece ka onom da ce svako zasebno da leti i za koju godinu se nece ni znati da postoji neki komsija modelar. Svako ce leteti na nekoj svojoj livadi...

Ljudi moji, braco modelari, nastavite da se druzite i letite zajedno jer kad izgubite i ovo malo kontakata sto imate, plakace te.

NISTE ZNALI STA STE IMALI DOK TO NISTE IZGUBILI!!!

Mirce tebi svaka cast, organizacija nije laka i odgovornosti nisu male. Ti si uradio ono sto si u tom trenutku mogao. Onom kome se nije svidjalo moze da ti ne cestita 8-Mart, tj. boli te uvo.
Sto se tice Joleta, dao je pare i vi ste mogli da uzivate a sto je on izostao, mnogo ne treba da vas tangira. Sam pao sam se ubio!

Sverc ili dopremanje robe iz Madjarske... Ako si ti jasno rekao svoje uslove i neki narucivali, ne treba sada nista da menjas. Narucioc ce da naracuje dok mu to odgovara a ti posluj dok ti to na neki nacin prija. Kad jednoj ili drugoj strani ne odgovara , prestanite sa poslovanjem i u kafanu da trgnete jednu...

Problem je sto nas narod voli da biznisuje ali i da mesa one nase... zemljak, rodjak, ortak i slicno. Ako ste jedno od toga ili mozda i vise od toga, novcanici vam nisu ni jedno ni drugo. Ovde sve tako funkcionise, nema sta ja da ti radim dzabe, vec plati pa se klati. Svi se volu i idu na rostilje i letenja.

Nasem narodu ne mozes udovoljiti stara je to poznanica. Da mu das novi model sa sve opremom, rekao bi da si mogao i da mu kupis gorivo za celu sezonu. Da si mu to dao, rekao bi da si mogao i svecice da mu das za zivota da ih ima. Da si mu to uradio bilo bi jos nesto drugo, nezadovoljstva na pretek a realnosti niigde.

Imate svu slobodu tamo, lepo vreme pa ga koristite. Kada ja zelim da letim sa jedrilicom treba da vozim do neke piste bar 70km, pa jos onda i neka suva pravila na svakoj mogucoj livadi. Sve treba neko ba me proveri kad stupam u novi klub, jer su se oni rodili pametni, a ni dalje ne znaju za FAI ni sta su oznake. Nema improvizacije tako da oni nisu u stanju da rese problem ako to ne moze da se resi kreditnom karticom.

Mozda ne mozete da shvatite sta hocu da vam kazem ali sta je tu je.

Sve vas voli i pozdravlja Kole!!!

P.S. Mirce, ja jos uvek cekam odgovore u vezi Storka, ako imas volje da mi odgovoris rado cu ti poslati poruku. Hvala unapred i pozdravi familiju.

mirce:
Kole, druze stari, javi mi se na mail i sve sto znam oko Storka rado cu ti reci. Ja sam ti jedared vec nesto pisao, cini mi se oko opto kontrolera, ali mozda ti to nisi dobio...

Sve u svemu moj mail znas pa se cujemo...

Pozdrav

Mirce

tibeteagle:
Vidim da se ovde "ispusta para" ???
Mirce, u svemu vas shvatam i podrzavam, da uspete odzati modelare na okupu u vasem okruzenju.
Nezahvano je raditi u okolnostima koje ste opisali.
Ja znam sve teskoce oko nabavke stvari iz Madarske, pa zato se i nisam angazovao oko toga sire, jer je veoma nezahvalno to raditi.
Pametna vam je odluka da ste seli pred ogledalo  :) i razmislili kako da raspodelite svoju energiju u ovoj igri.
Forum je dobra prilika da se  vrsi i neka vrsta edukacije o normama i pravilima koje su vazne na susrete pa i uopste o letenju.
Uspeh susreta ne zavisi samo od organizatora, vec i od spremnosti ucesnika da i oni doprinesu tome svojim znanjem i ozbiljnoscu.
Evo kako mogu drugi da se dobro organizuju, zabavljaju, druze, lete zajedno (20 modela od jednom u vazduhu), pa i da lepo lome svoje pticice. Pa da svi ucimo malo iz ovog malog videa, da pre svega, modelarsko letenje nije utakmica, vec bas suprotno. U etru smo svi JEDNI, a od tog osecaja coveku ne treba vise.
Lep ritual na kraju videa.

Pozdrav, Laslo, Tibet Eagle

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version