RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
Graupner elektro junior s
zbabic:
Ako se koristi vruc lepak za fiksiranje servoa (a i ostalog) na/u stiropor, stirodur, elapor i slicne penaste materijale, lako se skida/ odvaja (bez pucanja i kidanja penastog materijala) pomocu 70% alkohola. Stavi se par kapi alkohola na spoj, nakon 30- tak sekundi, pazljivo odvojiti lepak.
firebird:
E pa drugari, danas sam poleteo juniora po prvi put (yay) .
Prvo malo poziranja.
I provera da li je sve povezano
Napravio sam jedan start i srecan sam sto sam ga prizemljio u jednom komadu. Od poletanja krenuo je da se ponasa sasavo, da leti bocno, levim krilom napred i konstantno prekretanje na desno, sa gasom se ponasa repato, bez gasa pobada na nos, non stop neko cimkanje, ni trimovanje nije pomoglo...ma ludilo jedno.... jedva sam uspevao da ga obuzdam i nekako prizemljim. Inspekcijom smo utvrdili da je problem u prijemniku jer je na testiranju dometa gubio signal vec posle 10-ak metara. Naravno da kao i svi nestrpljivci nisam proverio domet pre poletanja (kush) vec sam mislio da je sve ok, prijemik je AR500 .
Zahvaljujem se kolegi modelaru Duci koji mi je davao podrsku i asistirao prilikom ove avanture. ()-()
Evo i jednog kratkog videa sa poletanja( sirov i neobradjen snimak).
Ima snimak i sa mobiusom ali prvo da i izbacim nebitne delove...
firebird:
Upravo se vracam zadovoljan sa letenja. Ovaj put jedrilica se ponasala bolje, na drugaciji nacin sam je balansirao ( na proslom letenju nabio dve baterije unutra 1500+1300mah i dodoavao tegice na rep, ovaj put jedan vijak od 25gr u nosu je zavrsio posao. Bez vetra lepo planira let, na udarima vetra mora da se koriguje. Malo me je iznenadila cinjenica da bez aktivirane kocnice na esc prop nastavlja da se vrti i ako je sklapajuci. Ima video al' tek za par dana ga postavljam dok nadjem vremena da malo procistim snimke.
rajker:
Moras ukljuciti kocnice jer strujanje vazduha ce ti pokrecati elise,makar kakve bile.
sasadjuric71:
Super si Boki izuzetno lepa pticica voleo bih i ja jednog dana da je imam ,mada me malo smara letenje jedrilicama vise volim malo ludje voznje, ali lepo je uzivati i u letu jedrilice, pogotovo kad su gore strujanja povoljna .Ja sam to probao sa EASY STAROM,ali ovo je nesto drugo .Jos jednom prelepa pticurina svaka cast . :)aplauz :)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version