ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Accucel 6 PROBLEM
Schwab:
@Magic u pravu si dobar je to punjac ali eto , jednostavno nisam imao srece.
Da li ovde ima nekoga ko bi mogao da eventualno pogleda ili prekontrolise ovaj moj nesretni punjac>?
Jednostavno mislim da mi se nece isplatiti da ga saljem nazad HK-u . Isto tako ako je nekome potreban za delove.....
Verovatno cu sada uzeti http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6792 , ala mi je gorak ukus u ustima ,ma samo nek se (<--)
Pozdrav
zgrujic:
Ako mene pitas kutija je ista! :sljus
Međutim, specifikacije govore da je unutra dosta moćnija elektronika...
leonardofibonacci:
Ja takodje nisam imao problema sa tim punjacem. Jedino sto mi se desavalo jeste da pokaze da je baterija puna, posle par sekundi, onda ja ponovo zapocnem punjenje i sve bude cool. Takodje nisam imao problema i sa Ni-xx baterijama . . .
Schwab:
Juce sam provalio da kad punim 3s bateriju , u toku samog punjenja, kad pogledam voltaze na celijama pokazuje za prve dve ,a za trecu ne pokazuje napon .
Probao sa svim 3s baterijama koje posedujem , ista stvar . Merio voltazu unimerom i sve tri celije su ok . 4e
Na konektoru za 4s normalno pokazuje voltaze na svim celijama. Bice da je ladan lem mmmm na plocici sa balans konektorima.
Mislim da je ovo jos jedan problem koji je nevezan sa time sto nece da puni. Rasturice ga neko ko se razume pa cemo videti ....
pozdrav
Mika:
Pozdrav svima!
Danas mi je stigao Accucell 6,narucen iz HK-a i odmah sam prionuo na testiranje istog.
Prvi utisak pomalo razocaravajuci-pakovanje.Obicna kartonska kutija sa Turnigy nalepnicom,bez ikakvog korisnickog uputstva.Srecom uputstva ima na NET-u,tako da to nije problem.Kako sam kasnije ustanovio,tu je bio i kraj razocarenjima.
Po ukljucenju na napajanje za Lap-Top (12V,5A),upada u oko jasan i kontrastan display(veoma jasan cak i na dnevnom svetlu van kuce).Prvo sto sam uradio,bilo je kalibrisanje punjaca i ,na moje veliko iznenadjenje,bio je tacan-mereno Fluke-ovim instrumentom.
Testirao sam punjac na tri 3S LiPo baterije,razlicitog kapaciteta(1300,1600 i 2200mAh-25C).Baterije sam do sada punio nekim ''decjim'' punjacem,koji sam dobio u kompletu sa ''Mustangom P-51 RTF''-Art-Tech.Nekako je odradjivao posao,ali sada tek vidim razliku u odnosu na Accucell.
Jedna od baterija (1600 mAh)je od ranije imala manji napon na jednoj od celija(oko 300 mV manje od druge dve) i nju sam prikljucio u BALANCE-mod punjenja.Po zavrsetku naponi su bili: 4,20V , 4,20V i 4,19V,sto je i Fluke potvrdio.Videcu kako ce se baterija pokazati u eksploataciji,ali za sada sam prezadovoljan.
Druge dve baterije je napunio sa konacnim naponima na svim celijama 4,20V(opet Fluke).Meni ne treba nista bolje!
Ventilatorcic je,za sada,tih,mada planiram da ga svakako otvorim i podmazem-preventivno.Punjac se ni malo ne greje,za razliku od napajanja za Lap-Top,koje se poprilicno ugrejalo.
Sve u svemu , jako sam zadovoljan ovim punjacem(mozda sam imao srece da mi podpadne kvalitetniji primerak,mada je rano da cenim o tome) i toplo ga preporucujem svima onima kojima je dovoljna struja punjenja 6 A,ne 5 A.
Pozdrav,Mika.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version