ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI
Accucel 6 PROBLEM
Gabor:
--- Quote from: Mika on April 30, 2010, 11:50:12 AM ---Gabore,
kolike ti je snage ispravljac kojim napajas Accucel 6,odn. mora davati istu ili vecu struju od struje punjenja baterije.Normalno,svakako prvo uradi kalibraciju.Ja imam ispravljac od lap-top-a,koji daje 5A max. i kada hocu da punim bateriju tom strujom,sa toliko i puni bez problema,dok sa vecom ne moze(logicno).
Pozdrav,
Mika.
--- End quote ---
--- Quote from: ak on April 30, 2010, 09:37:40 AM ---Gabore, jesi ga kalibrisao?
--- End quote ---
Evo, ovaj ispravljač sam koristio :
http://www.modellhungaria.hu/power-tapegyseg-138v12-p-9130.html
Mika:
Gabore,
slabo se snalazim sa madjarskim jezikom,mada mi je supruga polu-madjarica,ali mi se cini da je to,ustvari, punjac za olovne akumulatore(sudeci po izlaznom naponu 13,8V,sto je napon punjenja istih).Ako jeste,tu moze biti problem,jer ti punjaci nemaju filtriran napon,vec pulzirajuci jednosmerni(naizmenicni napon ispravljen samo sa 4 diode vezane u Gretz-ov spoj),o stabilisanom naponu da i ne govorimo,a to moze jako "zabuniti'',mozda i ostetiti Accucell-a i slicne punjace.
Moj ti je savet da uzmes neki ponjac za lap-top,ili napajanje za LCD monitore(12-18 V,i bar 5A).
Ako sam imalo pomogao,drago mi je.
Pozdrav,
Mika.
Gabor:
Od pre neki dan uz Accucell 6 koristim ovaj ispravljač : http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=13765
Još da pokušam kalibraciju pa da vidim kako će da napuni veće baterije od 2200mAh...
Prošlog vikenda sam na livadi punio bateriju 3S 3000mAh i razlika je bila samo par desetina mAh na odnosu kad ih punim kući sa Graupner Ultramat...
soprano:
Moze li neko malo blize da mi objasni zasto se koriste ovi ispravljaci u kompletu sa punjacem.Zar punjac ne moze da se ukljuci na 220v.
Ili jos bolje pitanje:Na koliko rade ovi punjaci?
firebird:
Pa proizvođači su ukapirali da modelari kad odu na livadu veoma često nemaju mogućnost da priključe punjač na 220v već je jedini izvor struje upravo akumulator u autu pa zato i prave takve punjače kojima je ulazni napon od 12v.Ovo je sve zbog toga što kad ispražniš bateriju a poželiš još da letiš cas posla prikljičiš punjač na kleme akumulatora i napuniš bat.Naravno,prave se i punjači sa direktnim priključkom na 220v i opet imaju opciju prikjučenja na 12-14v,ali su nesto skuplji. ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version