ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Accucel 6 PROBLEM

<< < (13/20) > >>

aca405:
Ovo liči da je naštelovan Capacity Cut Off na vrednost 2500 Mah.

Pogledao sam u uputstvo i nisam našao baš tačnu tu poruku ali jako liči da se radi otome jer je prekinuo punjenje okruglo na cifri 2500.

Naravno, ako je to, lako se može podesiti na veću vrednost ili isključiti taj limit.

Gabor:
Proverio sam punjač, vrednost jeste bio namešten na ON i 2500mAh. Sad sam ga stavio na OFF. Sad da punim dalje bateriju ili tek kad se opet isprazni?

misha:
Mislim da nije tesko da uvek, pre punjenja namestiti kapacitet baterije koja se puni.
Bez obzira da li je u pitanju LiPo ili NiMh. Mislim da je sigurnije.

magic:

--- Quote from: Gabor on May 27, 2011, 09:05:51 AM ---Proverio sam punjač, vrednost jeste bio namešten na ON i 2500mAh. Sad sam ga stavio na OFF. Sad da punim dalje bateriju ili tek kad se opet isprazni?

--- End quote ---

Slobodno samo dopuni.

@ Misha
Nema potrebe za tim jer inace ne bi trebalo NIKAD ostavljati LiPo na punjacu same. Ja svo vreme punjenja proveravam napon na pojedinacnim celijama.

poz

misha:
@magic, moze li se desiti da, ako na punjacu nije setovano iskljucivanje kada postigne odredjenu vrednost,
on prekoraci tu vrednost. Interesuje me i za LiPo i NiMh. Znam da nije pozeljno ostavljati bilo kojiu vrstu baterija bez nadzora,
ali ovu funkciju koristim da ne bih morao svaki cas za gledam u punjac. Takodje me interesuje, da li, iskustveno,
moze da se desi da punjac prepuni bateriju, i koliko je to ocitavanje napunjenosti uopste tacno.
Mozda ovo nije za ovu temu ali kada smo vec tu...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version