ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Accucel 6 PROBLEM

<< < (20/20)

dzoni:
Zanimljiv potez Hobbykinga...

miša2002:
Ranije verzije su imale opciju naknadnog kalibrisanja, ali samo oni koji već nisu kalibrisani, jer je to samo jednokratna opcija tj po kalibraciji nisi više imao mogućnost ponovnog kalibrisanja. Pošto je bilo problema sa kalibrisanjem od strane korisnika, uglavnom što retko ko uradi ispravno kalibraciju, jer nema etalon bateriju, pa je tu bivalo svašta... Iz tog razloga, od pre neku godinu, dolaze već kalibrisani i nema potrebe za naknadnim kalibrisanjem (?). Moguća greška je +/- 3 digita ili ti 3mV, što je zanemarljivo.
Dakle to što ti pokazuje 4,23V na 1S, slobodno ignoriši i smatraj da nije greška!

Pozdrav
Miša

dzoni:
Nadam se da je tako, jedna baterija je malo naduvana, a nova je, pa me je zabrinulo da nije do punjaca, jer nisam nikad njime punio 1S. Ali vise mislim da je do discharge-a te baterije, iako je napravljena za ovaj model, 15C discharge izgleda ipak nije dovoljan. Koliko-toliko se dovede u red posle nekog vremena.

3S na primer, meri u 1mV. NiMH i 1S Li-Po, kao i Pb (njih sam jedino do sad punio accucellom) mi meri u 3mV.

Ono sto zabrinjava je kod ovih baterija, sto unimerom merim napon od nekih 4.25-4.26V pri punjenju, i to sa manje od 1C, on naravno spadne pri zavrsetku punjenja, ali na 4.23V. Ono sto me nervira je sto se npr 3S puni ravno na 12.6V, sto i unimer i Accucell pokazu.

Koliko je pametno i u toku punjenja da trpe 4.25V?

miša2002:
Odnos napon/struja, reguliše procesor i nema veze (uslovno) na koliko C ga podesiš. Što je bliže kraju punjenja, to je struja sve manja i manja.
Već sam, u nekom prethodnom postu, naveo da imaju, relativni, problem na 1S i 2S opsegu, ali zanemarljiv. Konstruktivno je tako projektovan i to je to. Lowzero sekcija je poprilčno komplikovana za precizno izvođenje. Rešenje te "začkoljice" bi uzrokovalo cenu x2, minimalno!..

mrburns:
Meni baterije 3S puni na 12.7V sto je po njegovom 12.6V pise pri zavrsetku punjenja na displeju..  ")

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version