RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
MODELARSKO PUTOVANJE U EX-JUGU...
mirce:
Pre ovog puta u Sloveniju išli smo u Budimpeštu po modelarsku robu...
Madjarska je "zgodna", jer u Peštu kad se ode, možeš mnogo toga da nadješ a, da ne naručuješ predhodno. Ali, da bi našao stvari koje te interesuju moraš obići bar PET hobi šop radnji. Madjari su podelili tržište, da tako kažem, i svaka radnja prodaje nešto drugo...
Ali, zato da bi sve video i obišao treba krug od 48 kilometara samo po Budimpešti da napraviš...
Najbolja varijana je poseta Lindingeru ili Schweighoferu jer su to najveći distributeri hobi robe u našem okruženju. Sve imaju u radnji i to su dva najveća evropska distributera hobi opreme...
Ako vas put navede u Austriju, ne treba to da propustite, Lindinger je gore, bliže Lincu a, Švaja je dole kod Slovenačke granice...
Ipak je "najelegantnija" kupovina ona, što kaže reklama, "kupovina iz fotelje"...
Nazovete Adama i čovek vam sve lepo donese, niti te košta gorivo, niti imaš rizik, niti se smaraš, kako će biti na carini - baš te briga... Za dva tri dana poštar zvoncne i gle, evo sve je stiglo...
Kad se sve stavi na papir ovo je za nas NAJJEFTINIJI vid nabavke robe...
Hobby King je ubedljivo najjeftiniji za neke druge stvari (baterije naprimer) a, nemojte zaboraviti i američki Tower Hobby koji stalno ima popuste u zavisnosti od količine "love" koju ste spremni da potrošite...
Iz USA nije zanemarljiva ni razlika u kursu izmedju dolara i evra tako da često stvari odande sa sve poštarinom i carinom budu jeftinije nego i recimo u Lindingeru...
Evo primer, Jole je pre dva meseca iz Towera kupio Futabinu 12-ticu stanicu na 2,4 . U Tower hobby-u koštala je 999$. Kupio je još neku sitnicu, čisto da predje 1000$ jer je dobio na soma $, 250$ popust.
Kad je dodata poštarina koštalo ga je 808$...
Posle dve nedelje poštar je paket doneo kući i plaćeno je još 18000 dinara carine...
Sad kad se sve preračuna Futabče ga je koštalo 750 evra, na kućnu adresu, a toliko košta u Lindingeru... Naravno u Austriji...
Znači postoje razne varijante i da vuk bude sit i ovce na broju, samo se treba setiti, raspitati...
To što radi Stopar i "društvo" je prosto, nakupi narudžbina sedne u kombi i ode kod Pelikana u Češku pa, donese robu. Svi su u EU pa, nemaju problema sa carinom, koja nas ovde najviše u stvari "kolje" u celoj priči.
U Peštanskom Zenn-u rade to isto samo idu u Lindinger...
Trgovci dobijaju rabat, kupci robu po ceni, svi sretni i zadovoljni...
A, mi...
Ućemo i mi u EU, jedared, valjda...
misha:
ajde sto ne odosmo do trsta (50 km) ali je izgleda i Schweighofer bio jos blize. samo 40km od Stopara.
mirce:
E, da si poneo vizitku od Stoparove radnje pa, da je nismo tražili dva sata, tačno bi stigli i u Švaju... Ovako...
Nema veze, moramo nešto ostaviti i za drugi put...
SaleR:
Evo da se i ja dodam koji komentar kao 4 putnik. Stvarno smo tih 1500km prosli neverovatno lako (bar Mirce, Coka i ja obzirom da je samo Misa vozio, mada smo sva trojica poneli medjunarodne vozacke dozvole,tako da smo mogli bar malo da odremamo) u smislu da je samo putovanje proteklo bez ikakvih problema u saobracaju (ako se izuzme mali obilazak Krskog zbog saobracajne nesrece na auto putu), a i zbog price posto smo sve vreme pricali o modelarstuvu. Sto me je na kraju i podsetilo na onaj vic kada 2 zatvorenice izlaze iz zatvora u kojem su provele 20 godina u istoj celij i na kraju jedna od njih rece "slatka moja da ti kazem jos ovo"...
Sto se tice samih sopova na zalost za mene nisu bili skoro od nikakve koristi, posto u tim sopovima nema opreme i rezervnih delova za helikoptere, ali se naravno po porudzbini moze sve pribaviti. Dok recimo u Pesti u dva sopa sam za sva tri moja hlikoptera mogao lepo da uzmem korpu i da u nju stavim svaki rezevni deo koji mi zatreba i to da ga lepo pogledam, opipam...
Sto se tice posete Bogi koji se ipak bavi proizvodnjom (moj omiljeni deo) imalo je sta da se vidi i cuje i stvarno mi je drago sto sam bio pozvan na ovo putovanje. Cak sam u razovoru sa Bogom (kada sam uspeo da stignem na red od Jet price) dobio potvrdan odgovor da ima 3 scale body-a za 90 size hlikoptere po poprilicno povoljnim cenama...
Sta reci o Sloveniji sto nije receno? Pa uglavnom nista sto vec nije receno, vrlo cisto, ljudi se potrude kada ih na srpskom pitas nesto da ti kako tako pomognu i slicno...
Sve u svemu lepo iskoriscen dan, a sto rece Mirce treba ostaviti nesto i za drugi put, mada mi zao sto ne odosmo do Trsta da popijemo pravu kaficu!
POSEIDON:
Ekipa,mala ali odabrana...:)) Mišo čestitam na novom ratniku sa Pacifika...prelep zero-sen,valjda ću i ja jednog dana imati mašinu iz WWII :)aplauz
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version