RC MODELI HELIKOPTERA > SUS HELIKOPTERI

TZ V2 90 Frenzy - stigao!

<< < (17/25) > >>

IVAN3D:
E konacno mi je stiglo sve sto sam cekao....

Novo poboljsano kvacilo kao i podloga za ziroskop.
Kod Zolija i Coke sam video ovu podlogu koja je po meni fantasticna s tim da Zoli nije mogao da se seti ni kako se to zove ni gde da trazim, Zoli se samo seca da mu je to poslao neki drugar iz USA a on je posle dao Coki.
I kako su benzinci poznati po vibracijama nastavio sam da trazim to "cudo" i uspeo sam a to cudo se zove KYOSHO ZEAL GEL.
Burazer iz Nemacke mi je to uzeo i poslao i eto ga u mojim rukama a kombinovacu ga sa ALIGN podlogama koje mi je doneo Magic (a od skoro i ALIGN ima svoju vrstu tog gela s tim da je njihov tanji a i dobije se manje parce).
Inace dimenzije ovog gela su 145mm x 45mm x 5mm tako da ga ima vise nego dovoljno za vise modela a i cena nije strasna u SCHWEIGHOFERU kosta oko 12 evra.

E sad posto smo imali srecu da nam na zemlji pukne kvacilo nekako samo po sebi namece cinjenicu da mi je trebalo novo.
Ja sam odma posumnjao da smo nesto lose uradili pa je kvacilo puklo zbog toga medjutim citajuci po netu shvatio sam da se to jednostavno desava i tu nema price, cak sam konsultovao i cara nad kraljevima svih masona pilota helikoptera Tareq-a i od njega sam dobio sledeci odgovor:

Hi Ivan
dont worry about this thing ,, it happend to me a lot with all my helis before ,, with my t-rex and my vibe also my Outrage so dont worry ,, no any real reason for that ..
best regards
Tareq

Sve u svemu nekako bas u to vreme saznali smo da je firma RJX izbacila novo kvacilo specijalno za benzince pa smo samim tim porucili ta kvacila (i to odma dva jedno su nam ljudi poklonili a drugo smo platili). I kvacila su juce stigla ukljucujuci jos po neku setnicu (DHL-om iz Kine za 2.5 dana!!!). Na slici se vidi razlika izmedju starog i novog kvacila a pored toga sto je novo znatno masivnije vidi se i da se otvara na kontra stranu od starog.

Inace sada kad imam sve na okupu planiram da ovih dana cim budem imao vremena sklopim sve polako ponovo i sacekam da se ova kosava smiri pa u nebo...

Mislim da se konacno sprema prvi let samo da mi slobodno vreme i gomila obaveza to dozvoli..

()-() (<--)

darko:
Evo da se i ja nadovežem na priču o kvačilu !
Kod prerade nitro helikoptera na benzinca treba malo modifikovati oblogu na zvonu kvačila ( clutch bell ). naime pošto se nitro vrte daleko brže od benzinaca kod njih udaljenost kvačila od obloge na zvonu je daleko veća nego kod benzinaca koji se vrte sporije ! Zato treba skinuti postojeću oblogu i ispod nje nalijepiti komad papira od vizit kartice i tek na nju nalijepiti oblogu kvačila tako da udaljenost između kvačila i clutch bella ( ne mogu pisati više zvono osjećam se kao kreten kada to pišem, ipak mislim da je ponekada bolje koristiti engleske izraze a ne srpski prevod ).
Možda ste ovo znali a možda i ne, u svakom slučaju koristiće nekome ko se sljedeći upusti u izradu konverzije !

Lazo:
Darko,
To što si napisao je apsolutno tačno, i bilo mi je poznato pre početka konverzije. Zato sam i odustao od korišćenja originalnog TZ kvačila. Kompletno prvo kvačilo (ono polomljeno) je upravo i namenjeno za benzince. Naime, firna RJX pravi svoje helikoptere benzince baš sa tim kvačilom i identičnim motorom koji smo i mi stavili na naš TZ. Nekako se potrefilo, da je nama kvačilo puklo baš kada su ga i oni predizajnirali, jer su uočili problem. U prodaju je pušteno dan ranije. Pri poručivanju su mi odmah ponudili jedno besplatno, kao izraz odgovornosti prema svojim proizvodima. Pošteno, nema šta.

(pijemo)

nebeski:

Alignov gel moze da se vidi na ovoj adresi:
http://www.helirock.com/store/product_info.php?cPath=31_49&products_id=1415

Ja sam ga preventivno nabavio za GP780 posto sam nasao na par foruma komentare da je dosta osetljiv na vibracije.

IVAN3D:

--- Quote from: nebeski on April 27, 2011, 09:04:25 PM ---
Alignov gel moze da se vidi na ovoj adresi:
http://www.helirock.com/store/product_info.php?cPath=31_49&products_id=1415

Ja sam ga preventivno nabavio za GP780 posto sam nasao na par foruma komentare da je dosta osetljiv na vibracije.

--- End quote ---

Primeticete da ALIGN uz svoj gel daje i dve cicak trake jer ljudi kazu da se ti gelovi najbolje pokazu kada se ziroskop malo pritegne na gel.
Vidim da ljudi masovno "vezuju" ziroskope tako da cu i ja moj lecka da privezem...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version