RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Spacewalker2

<< < (7/14) > >>

drjack:
Izrada elerona isla je od dva slepljena komada balze, koje smo oblikovali prirucnim alatom na  neizbeznoj sofersajbni od Spaceka:

drjack:
Nakon plankovanja balzom i obrade dobili smo oba krila:

drjack:
Ostalo je samo da zalepimo krajeve krila i da obelezimo mesta za fiksiranje elerona,
Sledece je presvlacenje, a tu se vodi polemika, da li to uraditi jednostavno, ili komplikovano.
Spacewalker ima karakteristicne sare, ali to zahteva dosta pripreme ali i folije.
Obzirom da osim jednog repa (za probu)  nismo  nista drugo presvlacili folijom, 
postoji i rizik da upropastimo stvar na kraju.
Tosa zagovara komplikovano, a meni se zuri na letenje. Tosa ima za letenje spremnog novog Easy Stara
a ja   Piper cuba u delovima kojeg nemam vremena sa zavrsim, odluka pada ovih dana.

Danas opet nisam izdrzao pa sam model sastavio samo provizorno da vidim da li lici na sebe.

Nastavak sledi....

drjack:

Sve je spremno za presvlacenje.
Izgleda da ce ipak biti neka laksa varijanta na oba modela pa cemo uskoro postaviti i slike...

drjack:
Presvlacenje:

Konacno smo danas uhvatili malo vremena i krenuli sa presvlacenjem. Tosa je predhodno vezbao ulepsavajuci neki trener koji je kupio na forumu, Koristili smo kinesku foliju. Iako smo gubili vreme crtajuci razne seme, na kraju smo odlucili da krenemo, pa da usput  smisljamo sare. (ako ih bude) Krenuli smo od  trupa i evo kako je to islo.
Poceli smo od dela iza kabine jer je to najosetljiviji deo na trupu… Foliju smo lepili peglom  a zategli fenom.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version