RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

Spacewalker2

<< < (12/14) > >>

drjack:
Mozda zvuci neverovatno ali ptice jos nisu poletele, a evo je proslo celo leto.
Jednostano nije bilo slobodnog vremena. Za svo to vreme, samo smo  smo  jednom leteli,
i to izasli sa Easy Starom i malim Park Zone Piperom, kome sam dodao elerone i kompletno novu elektroniku.
A sve iz razloga da malo vezbamo pre nego sto Spacewalkere vinemo u nebo.  Ipak ce sacekati lepse vreme..
Evo opet zime i dugih noci za modelarenje, poceli smo novi projekat ali o tome u novom postu.

soprano:
Modeli izgledaju fantasticno,sve cestitke za pocetak novog modela,pa cekamo da vidimo gradnju tog novog......Pozzzz

drjack:
Danas smo nenajavljeno Tosa i ja otisli u Trstenik sa namerom da letimo ptice u razmeri 1:1.
Naravno poneli smo i deo nase RC avijacije (tacnije ono sto je od nje ostalo ) malog Pier Cuba i prvog od dva Spacewalkera II. (drugi je srecom citav ostao u Beogradu)
Obzirom da je pre podne bila nekakva zabrana letenja zbog  prasenja protiv besnih lisica !!!  ispao je pravi trenutak da se
malo zabavimo RC-modelima. Tu su pristigli i  drugari iz Krusevca Sale i "jedrilicar" kao i Dejan iz Trstenika pa je ugodjaj bio potpun. Cast da poleti Space-walkera pripala je Dejanu-ts, tacnije kad je video da oklevam rekao je ma daj bre da ga probamo. Poleteo ga je bez problema ali je onda model poceo da luduje i da se svaljuje sa krila na krilo i blesavo leti pa smo se odmaki prema travi za svaki slucaj gde ga je Dejan uspesno prizemljio uz blagu piruetu. Nije bilo nkakve stete osim iskrivljene noge tocka koji je Deki popravio dok smo mi kasnije leteli U Blaniku. Nakon toga  je odleteo jos par letova ali je sve bilo na granici stabilnog leta tacnije pada. Imali smo problem najverovanije sa tezistem koje je bilo po planu kako i treba ali ocito da nije bilo ok. Ispalo je dobro sto su nosaci stajnog trapa malo meksi  aluminijumski,  pa su  primili na sebe svako tvrdje sletanje a model je ostao potpuno netaknut. Konstrukcija mu je prilicno jaka, - od 5 letovaj jedna pirueta jedno prevrtanje na ledja i tri polukontrolisana sletanja na travu. Sada malo mozgamo oko tezista ali resicemo i to. Tosa je snimio kraci film prvog leta pa cu okaciti samo kad naucim kako. Evo malo i slika

drjack:
Prvi let, snimljen je   samo srednji  deo leta jer Toske i sam gledao model ....
Ovaj let je trajao 1 minut

soprano:
Pa to je moj brat ganjao masinu,naavno da ce da prezivi.....  :)aplauz  :_D  :)aplauz

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version