RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI

Modelarski Bon Ton - Opsta sigurnosna pravila na letelistima .

<< < (3/8) > >>

mirce:
Petre pa, svakako je opasniji veći teži model...

petar:
Hvala, Mirce.

ratep:

--- Quote from: mirce on April 06, 2010, 05:25:39 PM ---Petre pa, svakako je opasniji veći teži model...

--- End quote ---

Jeste ako te udari veci model...zar nije opasnije kad te udari kamion nego jugo. Ali...

Velike modele imaju uglavnom iskusniji modelari, bolje su uradjeni, ugradjivani su kvalitetniji delovi, sklapao ih je neko ko se razume u tematiku i leti ga neko ko ume da leti. Dok je kod malih modela situacija totalno obrnuta, kupuje se jeftina kineska kopija, sa kineskim servoima, o prijemnicima i komandama da ne pricam, a takodje i o iskustvu onoga, koji nece da da ni dinara da, da mu neko to bar prekontrolise i sklopi kako treba, a tek iskustvo letaca...
Sta mislite sta je opasnije i za sta postoji veca verovatnoca da ce otkazati i nekoga povrediti?
Veliki ili mali modell?

petar:
Jeste jeste imenjace.

Dodje covek jedno drugi put treci put .... na leteliste na 13 maj. I sta ima da se vidi, bas tako kako ti kazes totalan pocetnik, model dobio od Mirceta kao rashodovan, produzio mu nos, stavio ogromnu bateriju...., ne lici model ni na sta..., teziste nije na mestu nego je model nosat neverovatno. Ne ume da nasteluje ni krilca kako treba i prvi put dade nekom iskusnijem da mu poleti model, kad ni taj iskusniji nije pogledao, a ono eleroni naopako namesteni, zabode taj iskusniji model o zemlju.

Popravi covek model i dodje drugi put na aerodrom, polete model (i dalje nosat) leti jedno 10 krugova na par metara iznad glava i samo pravi krugove i samo gledas kad ce da se zabode ili nekom u glavu ili u neki automobil.
Neki "glavni i odgovorni" komentarisu kako je pocetnik (ne treba mu uzeti za zlo).
Dodje covek treci put opet ista pesma... (mada moram priznati leteo je bolje i manje sam se plasio, a konacno je poceo i da zaokrece malo zaokret na drugu stranu pa nije bilo bas svaki put na dva metra iznad glava).

Znate ko je to?

Pa Zuba (doktor stomatologije, zubar).

E sad se ja pitam sto sam ja bio za prekor, kad letim ko zmaj i imam bolji model, stanicu opremu, znam sve sto vam moze pasti na pamet.

Pa valjda zato sto sam "polni organ" na biciklu. Ili mozda zato sto imam dva fakulteta, ali da dzabe je jer ne mogu imati koristi od mene - ne popravljam zube.

pozzz

MEPHISTO:
 (kush)
 (kush)
 (kush)
 (kush) .......(giveup)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version