RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

CMP Zero Fighter 120

<< < (22/44) > >>

misha:
Fenomenalno. Vrh. Ova fora na eleronima ce bas dobro izgledati.

Sto se tezine tice, racunam da ce kompletno krilo biti tesko oko 2.5kg (retrakti, tockovi, 4 servoa, polugice, poklopci)
Trup je kompletiran i tezak 5 kg, tako da ce cela pticurina biti oko 7.5 kg. Napravljen model je tezak od 6.9 do 8 kg,
bar su to podaci koje sam ja nasao, tako da se nadam da sam negde u zlatnoj sredini. Dijapazon motora koje
su ljudi koristili je takodje veliki od 20 do 35 cm ali tip koji je leteo sa tih 35 ga je stavio jer je taj imao i kaze da skoro
nikada nije prebacio pologu gasa preko polovine. Ono sto je najvise otezalo model su trapovi teski oko 600 gr sa tockovima
(za modele do 15 kg sa tockovima velicine kao na velikom - Mircetovom Zerou 4 inca) i motor koji je tezak 1.7 kg.

Jos jednom hvala Mircetu na do sada ulozenom trudu.
Trup ce sutra biti kompletiran tako da

GOLUBE, ZAGREVAJ PISTOLJ.

mirce:
Pre nego što Golub počne sa farbanjem, evo još malo slika...

Prve se odnose na merenje krila. Ako se sećate krilo je pre špric gita i nitni imalo 1360 gr, a sada se kantar zaustavio na 1530 gr...

Sitne delove (elerone, flapsove, poklopce) nisam merio prošli put. Sve u svemu oni imaju 180 gr...
Tu je i poklopac koji zatvara prostor gde su prekidači i ostale "drangulije" na trupu...

Evo malo slika da se Miša "sladi" dok se krilo farba...
Detalji...

Donja strana...

Mišo, nadam se da si zadovoljan...

I na kraju, evo prilike da se uporede dva krila od CMP Zero-a...
Posle 213 letova i tvoje će ovako izgledati...

Pozdrav

Mirče

miša2002:
 :)aplauz
Ovo mu dođe ko "otac i sin" !

IVAN3D:
Znaci brate Mirce cale si keve mi  :big smile

:)aplauz

misha:
nemoj ti meni te crnacke fore. (yay)

F E N O M E N A L N O !

jos Golub da "uprska" jedno 5-6 puta.
jedva cekam sklapanje. Jos je ostalo da resim komande vertikalca i zadnjeg tocka.
nesto sam skicirao, tako da se nadam da ovih dana i to resim.

sta mislis da Golub ne farba belu i crvenu dok ne donesem trup pa da ofarbamo bocne oznake na trupui
(da ne lepim nalepnicu)?
nacrtacu velicine koje su potrebne za maskiranje krila i trupa prema originalnim nalepnicama koje imam.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version