RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMP Zero Fighter 120
mirce:
Za maskiranje koristim više vrsta trake...
Krep traku za neke dugačke linije. Koristio sam je, recimo, kad sam maskirao ivice žute boje na Zerou.
Tu traku imaš da kupiš u svakoj farbari u više širina...
3M traku od 3 mm (plave boje) koristim kad maskiram neke krive detalje. Ona je dobra jer se ne isteže kad se krivi... Vidi ovde: http://rcfly4um.org/index.php?topic=6337.0
Koristim i šablonski Oracal foliju. Liči na samolepljivu tapetu ali se da do negde kriviti, malo je gumasta i lakše se skida nakon farbanja. I nju sam koristio na gore pomenutom projektu za kockice...
Ova folija je u rolni od 50 ili 63 cm i seče se na kateru...
Može da se koristi i Oracal 641 samolepljiva folija. Od nje pravim linijice za panel linije i ostale detalje na modelima...
Kremo, ako ima još nešto nejasno, tajpi...
Pozdrav
Mirče
kremic:
(thumb)
tnx,
Koristim trenutno 3M traku (papirna - krep) ali se nesto "simpla" da je lepim preko farbe, bojim se da cu skinuti postojecu farbu. Jel ima tu nekih caka kako radis ili jednostavno nema bojazni da ce traka skinuti boju sa sobom?!
poz.
Krema
n3mke:
Prelepo! Napraviste pravi warbird od cmp-a.. :)
mirce:
Kremo, krep traka ne lepi jako, tako da ako je podloga iole dobro odradjena, nema bojazni da ćeš "počupati" već nanetu boju...
Kad skidaš traku, nemoj je vući prema gore (čupati), nego, je skoz preklopi i polako vuci...
Pozdrav
Mirče
mirce:
Zaboravio sam da napišem konačnu težinu krila...
Posle farbanja krilo je težilo tačno 1600 grama. Znači kompletna gornja, donja strana i oznake (bela, crvena i žuta) su samo 70 gr...
Šteta što krilo nije izmereno pre staklene tkanine, ali nakon njenog postavljanja i blagog šmirglanja težina je bila 1360 gr.
Posle špric gita i nitni, težina se popela na 1530 gr.
I na kraju sa farbom 1600 gr.
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version