RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMP Zero Fighter 120
misha:
Kako se izrada blizi kraju, ostale su jos neke sitnicice.
kako je boja kapotaza (unutra) bila bela, mislio sam da ce lepse izgledati ako se ofarba.
kako sam vec imao zelenu boju koju sam koristio ranije za farbanje unutrasnjosti,
kapotaz sam ofarbao njom.
naravno, prvi korak je zasticivanje spoljne strane
a zatim farbanje
rezultat
E sada su nastali problemi. Kada smo Mirce, Golub i ja farbali krilo,
zaboravili smo cvene linije sa gornje strane krila. Do sada sam za sva farbanja koristio
Kenda Kolor boje i bio prezadovoljan. Boja je gusta i lepo se prska, lepo pokriva, ne curi...
Ali da idemo od pocetka. Prvo sam zalepio uzanu traku na mestu gde ce biti linije a zatim oko nje zalepio zastitnu traku.
Kada je zuta traka skinuta, ostao je deo u koji treba "ufarbati boju".
Posto me je taj dan mrzelo da silazim u grad, zamolio sam drugara da mi njegova supruga donese
sa posla (radi u farbari) jednu bocu crvenog Kenda Kolor spreja. Komsija kasnije svrati, donese
sprej ali neki grcki KOSMOS. Kaze da onog nije imalo ali da je ovaj kvalitetniji i naravno
skuplji. Poverujem naravno (jer i on radi veleprodaju boja u istoj firmi) i cim sam prvi put prsnuo na krilo
znao sam sta me ceka. Odmah sam se setio Mirceta i problema sa Ivanovom kabinom za heli.
Boja se jednostavno slivala sa krila. Tj kao da sam prsako nekom crvenom vodom a ne bojom.
Ali povratka nije bilo. Naravno, mogao sam prvo da farbam belu ispod za svaki slucaj, ali ...
Morao sam da predjem tri puta da bih pokrio zelenu boju ispod i iako sam sve dobro zastito
ova "vodena boja" je procurela ispod trake.
Uzas. Nije toliki problem sto je boja procurela, pogotovo na ovom delu, i malo grebanja i malo
smirglanja ce stvar resiti, takodje preko svega toga dolazi jos i prljanje, ali me nervira
prosto sto sam bio lenj i nisam otisao i kupio ono sto znam da je dobro. Da sam sam otisao
do radnje sigurno ne bih kupio taj sprej vec bih u drugoj radnji kupio onaj koji znam da je dobar.
Sta da se radi. Kazu da se najbolje uci na sopstvenim greskama.
misha:
Na pokretnim povrsinama horizontalca sam u balzi napravio leziste za zicu koja ce pokretati
horizontalac. Traku sam zalepio kako visak epoxi lepka ne bi uprljao monokot.
Malo lepka, ubacena zica i
Povezivanje bovdenima, svaka polovina svoj servo. Servoi su klasicni analogni.
Na ovoj slici jos uvek krajevi bovdena nisu ulepljeni, ali sto bi moj sin rekao
"U stvarnom zivotu, jesu"
Jos ostaje resavanje sauga (nadam se sutra) i zatim prljanje modela.
Evo kako izgleda radna atmosfera na trpezarijskom stolu.
adam:
svaka cast misho!! imam samo jedno pitanje,bovdene ces tako ostaviti kako sad stoje ili ces ih pricvrstiti uz trup?jer ovako imaju sanse de se pomeraju tojest imaju mogucnosti da sa se saviju tamo gde ne treba , inace fenomenalna je nova ptica veoma lep projekat poz ()-()
misha:
Znaci ipak neko gleda. U pravu si Adame. Upravo lepljenje bovdena duz trupa mi je oduzelo najvise vremena.
Zalepljeni su i napred i pozadi. ali, zaboravio sam da okacim i tu sliku. Cak sam napred morao da napravim jos jedan nosac kako bi
ih zalepio sto blize servou. Okacicu sliku kasnije.
Hvala
adam:
(res) ()-()
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version