RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI
CMP Zero Fighter 120
coka:
Lepo avionce. Lepa prepravka repnog tocka.
Inspirisao si me da pogledam gde ono bese lezi onaj moj Zero...
misha:
Nikako da okacim sliku. Evo kako izgleda nosac bovdena. Napravio sam ga od balze i prefarbao.
to je najblize sto sam uspeo da ga priblizim. Bovdeni su osim na ovom mestu, ulepljeni i na suprotnom kraju, kao i kod prvog rebra iza krila.
misha:
Uh al sam srocio zadnju recenicu u proslom postu.
Radovi su nastavljeni. Posle okrsaja sa FW 190 (kamufliranog u mog sina i njegovu fudbalsku loptu)
morao sam da zafarbam deo na krilu velicine 5x5mm. Golub mi je na skup u Beogradu doneo malo
farbe koja je preostala od farbanja.
Posto mi je ovo s farbanjem krenulo od ruke, setio sam se da bih mogao ofarbati jos nekoliko sitnica.
Ova bela plastikica je gornji deo u koji se srafe 4 srafa koja nose horn elerona.
sada mnogo bolje izgleda.
Kao i za Thunderbolta, odstampao sam nalepnicu sa detal;jima kabine i zalepio ispor i ispred pilota.
Ostatak kabine sam prefarbao crnom bojom i nakon toga malo presmirglao da bih matirao boju,
i dobio vizuelni utisak pohabanosti.
Vec sam poceo da sklanjam boje, cetkice, razredjivace i katalizatore kada sam se setio da bih mogao ofarbati srafove
kojima se pricvrscuje kabina, kao i one koji sluze za poklopac zadnjeg tocka.
posto je gornja boja tamno zelena a donja neka svetlo sivo zelena, tim bojama sam i ofarbao malo srafova.
...
dimitri:
Miso sa velikim interesovanjem pratim tvoj rad na Zero-u. (res).Vidi se da uzivas i ne zuris,a i sto bi kada je bas to
pravo modelarstvo ,uzivati kad se ima slobodnog vremena :).Pre , valda tri godine i moja je namera bila da jedan model
CMPRO na isti nacin uradim, nazalost tada nikako nisam mogao da sprovedem kupovinu tog modela pa je to ostalo kao neostvarena
zelja, iz tog razloga jos vise me interesuje svaki detalj koji radis na modelu.Zeleo bih da ti skrenem paznju na plasticne bovdene
koje si upotrebio.OPREZNO sa njima. Imao sam iskustvo , lose,otkaz komande dubine zbog njih. Kroz plasticni bovden "ide" tanka
celicna zica, kod nekih celom duzinom a kod nekih samo na pocetku i kraju bovdena u duzini od mozda svega 15 cm.Problem je u tome
sto je mesingani kraj , sa navojem stisnut preko plastike, ta plastika "oce " od vibracija i vremena da pukne, celicna zica nije spojena za
mesingani kraj bovdena i tada dolazi do onog najgoreg,ostaje se bez komande.Naravno tada sam slupao avion, i posle toga obavezno, kad god
sam koristio takve bovdene, vodio racuna o tome da je celicna zica skroz od pocetka do kraja i da je ona spojena sa mesinganim krajem.
Pozdrav od Radovana
misha:
Hvala na lepim recima. Bovden koji koristim je najveci koji sam nasao i nije cak ni savitljiv.
Neki manji koje imam mogu da rade i kada se postave u krug. Ovaj ne moze ni malo da se savije.
krajeve sam ulepio epoxijem a zatim su stegnuti dok se lepak jos nije osusio..
Nadam se da nece biti problema.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version