RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

CMP Zero Fighter 120

<< < (43/44) > >>

disljenko:
Cestitke i sa moje strane, evo sad u subotu je prilika da u trsteniku sto se kaze utvrdis gradivo. Nema boljeg mesta za to !!!! Sve najbolje.

mirce:
Prica se i ovde o letu nekog Zeroa, pa ja ko velim da proverim te glasine... Vidim da su tacne...

Cestitke sa Floride na prvom samostalnom letu salje ti

Mirce

Goran-Le:
Cestitke druze i da te sluzi jos najmanje 1000 letova!

misha:
Kao sto je vec bilo pisano na forumu, letelo se za vined i to u Trsteniku. Napravio sam 5 letova Zero-om i prezadovoljan sam kako leti.
Sa pola gasa ima sasvim dovoljno snage, figure (warbird) se izvode precizno, i model uprkos tezini leti veoma predvidljivo.
Model mi je vec u startu "legao" tako da sam napravio i nekoliko brisucih letova.
Poletanje je neverovatno lako jer model ide pravo kao strela. Evo slika koje je slikao Nemanja (Sasin sin) kom se ovom prilikom zahvaljujem.

Prilikom zadnjeg sletanja, doslo je do prvih problema. U prvom prilazu za sletanje sam bio suvise visoko, tako da sam napravio jos jedan krug.
Posto nije bilo vetra model je sletao, kako se meni ucinilo vecom brzinom, tako da sam verovatno tu i napravio gresku i spustio flapsove vise nego sto je trebalo.
Coka me je doduse na taj scenario vec pripremio i rekao mi da ne preterujem spustanjem flapsova, ali umesto da im odmah limitiram hod, ostavio sam to za neki drugi put
i doslo to da je model poceo da gubi brzinu ali ne i da pada vec da klizi paralelno sa pistom, plaseci se da cu sleteti van pise u visoku travu ( a teren nepoznat i ne znam sta se tamo nalazi)
gurnuo sam palicu od sebe i model je sa oko 1 m malo grublje sleteo. Da je pista bila travnata verovatno se ne bi nista desilo, ali prilikom udaranja u beton, tockovi su na moje zaprepascenje otpali .
Nisam imao utisak da je udarac toliko veliki da bi se trapovi iscupali i bio sam u pravu. Desilo se da je aluminijumski deo, u koji se usrafljuju noge pukao  (OBA).

Ostecenja? Na trupu maltene nista. Cak je i elisa cela. Jedino sto je stradalo je svecica

ova zuta ogrebotina je jedino ostecenje na trupu

Noge se cak nisu ni iskrivile. Evo kako izgleda nosac koji je pukao.

na ovoj slici se dobro vidi deo koji je popustio

Kada su otpali, tockovi su udarili u donju stranu klila, tako da je plank popustio ali ce se to nadam se bez problema sanirati.

Delovi krila koji nose trap su takodje neosteceni.

Ostaje da se zalepe naprsline na krilu i, tezi deo da se napravi aluminijumski deo koji je pukao.
Ovih dana cu se raspitati ko bi mogao da mi napravi tako nesto.

mirce:
Au rodjo, al ga iskrivi, lepo si ga zveknuo... Srecom da se sve popraviti...

Pozdrav

Mirce

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version