RC MODELI AVIONA - SUS > SCALE MODELI

CMP Zero Fighter 120

<< < (19/44) > >>

mirce:
Sinoć sam naneo drugi, veoma tanki sloj epoxy smole na krilo... Cakli se ko ogledalo...

Pozdrav

Mirče

SDmodelar:
Hvala na odgovorima.

Pozdrav i uspešan vam nastavak radova.

misha:
Super izgleda. Pre presvlacenja krilo je bilo bas mekano. Bilo je dovoljno samo a nasloniti na nesto i u balzi bi ostajao oziljak.
Vec posle prvog sloja razlika je bila drasticna. Mislim da je razlika u tezini (koja sigurno postoji u odnosu na monokot) nebitna,
u odnosu na cvrstinu krila i povrsinsku zastitu od sitnih udaraca i ogrebotina.

O vizuelnom dobitku, ne treba ni trositi reci.

misha:
Idemo dalje. Posto Mirce uzurbano zavrsava krilo, moram pokusati da i ja na vreme zavrsim sklapanje trupa.
Posle duge glavolomke, gde staviti servisne sitnice, punjace, instrumente i sl. resio sam da ipak napravim
malu preradicu sa spoljne strane trupa. Prvobitna ideja mi je bila da napravim kabinu koja ce se otvarati,
a sve te trackove stavim unutra. Medjutim, posto nemam ni detaljni kokpit, niti celog pilota,
ova ideja ce za sada sacekati.
U Corelu sam nacrtao sve potrebne elemene i na laseru izrezao od spera 4 mm. Evo kako izgleda nakon secenja.

Kada se sve kockice poredjaju dobijam tri celine.
Jedna je kontrolni panel koji izgleda ovako

Ovu kutijicu cu probati da gurnem sto vise napred. Problem ce mi predstavljati tacno odredjivanje likacije
postavljanja, jer je unutra poprilicno tesno (u stvari nije toliko tesno koliko je nepristupacno)

Drugi deo je deo koji ce nostiti ventil za otvaranje pneumatika i servo koji ce ga pokretati.

Treci deo je ploca na koju se montiraju servoi. Ova ploca vec postoji u modelu, ali za setap koji planiram
nije odgovarajuca. Zbog toga sam napravio novu koju cu zalepiti preko stare, i prilagoditi otvore stare ploce.

Evo i slike sa nekoliko namontiranih servoa.

Na ovom videu se vidi i kako ce to izgledati u radu. Servoi su samo stavljeni za probu,
tako da se jedan vrti u kontra smeru u odnosu na to kako bi trebalo. Bice i to sredjeno kada se bude postavio u model.

mirce:
Drugi sloj smole je nanet još prekjuče na krilo i elerone...

Juče sam počeo sa šmirglanjem, eleroni su gotovi, a na krilu ima još da se radi...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version