RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (34/96) > >>

jrlotpi:
Ne treba opterecivati post komentarima ,posecenost  pokazuje koliko ljudi voli da zadje u kombinat.
Kada dodje red na 1 let moja drugarica sa RTS-a hoce da napravi reportazu ,pa ako se gazda slozi.
Stalno me juri da snimi letenje, evo prilike za mlaznog pionira.

Gatti.Gatozza:
Pošto ne znam ljude sa foruma, i ne znam ko je odakle, da li se zna gde i kada će otprilike biti prvi let?

mirce:
Hvala svima na podršci...

Prvi let će biti negde na proleće iduće godine...

Plan mi je da u narednom periodu namestim sve na modelu (pneumatiku, servoe, težište...) i da sa prvim prolećnim danima na probnom stolu, prvo, "kresnem" turbinu...
Ako sve bude OK, sledi letenje...
Što se toga tiče tu imam još neke dileme...
Prva je oko podloge sa koje će se probati model, jer kako znate, na Čeneju je travnata pista i mislim da mora biti extra podšišana da bi ovakav model mogao da se dovoljno brzo zaleti i poleti...
U Novom Sadu se priča da će se dogodine na Čeneju početi i sa nekim radovima na aerodromu, tako da ko zna šta će sve biti do tada...
Verovatno bi Vršac bio najbolje rešenje, zbog asfalta...  Videčemo...

Pozdrav

Mirče

IVAN3D:
Ono sto je meni jako interesantno je to da je recimo stajni trap kod mlaznjaka prilicno skup sklop, e sada od prilicno skupe stvari ocekuje se da radi bez greske i svaki put.
U Austriji na takmicenju F3A posmatrao sam tipa sa mlaznim rafalom kako testira stajni trap pre leta a test je sadrzao:

1. minimum deset puta je uvlacio i izvlacio tockove
2. dopunjivao sistem vazduhom
3. ponovio 1. korak
4. samim tim ponovio 2. korak
5. izvuce stajni trap i toliko optereti model na zemlji samo sto se ne popne na njega

e onda ide poletanje..... i covek poleti leti i jedan stajni trap mu se NE IZVUCE!!!!
Sta sve nije radio i valjkove i lupinge samo da bi silom sto gravitacionom sto centrifugalnom itd uspeo da ga izvuce i sleti normalno sto je na kraju i uspeo.

Iste provere je radio i Italijan Sebastiano Silvestri .
Znaci ono sto sam uocio da prakticno najvise paznje poklanjaju stajnom trapu...

Pozdrav

Dr_Beat:
Ivane da li je to ovaj klip ? Duzi je malo ali na kraju je mislim.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version