RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ziroli - F9F Panther
Schwab:
--- Quote from: mirce on December 20, 2010, 01:12:03 PM ---Ispalio me Golub u subotu, čekam danas predveče da mi se javi pa da lakiramo...
U medjuvremenu sam započeo kokpit, napravio instrument tablu i deo nišana. Radio sam malo i na Hellcatu...
Inače, u jednoj galeriji sam našao i uljane boje, tako da ću pazariti braon, crnu i belu i probaću, posle laka, da još malo dodam nekih vedering detalja...
Pozdrav
Mirče
--- End quote ---
Primer iz maketarstva
Postoji tehnika prljanja vostanom bojom u prahu.
Svodi se na nanosenje praha cetkicom i u zavisnosti od pritiska na povrsinu dobija se zeljeni intenzitet.
Efekat je slican airbrush tehnici samo je intenzitet prljanja manji.
Ovde se vidi na repnom delu izmedju motora i horizontalca i unutrasnjost poklopca motora
pozdrav ,
Marko
saxpg:
Wooow, kako je dobro uradjena maketa! Svaka cast!
mirce:
Voštane boje su verovatno dobre za makete jer se one mnogo manje prljaju i brišu od RC modela. Predpostavljam da bi gorivo sa uljem i prljave krpe prilično brzo skinule voštane ili pastel boje (sem ako se ne lakiraju, a dalje je pitanje, kako lak utiče na njih i obrnuto)...
Na Top Gun-u (imam to čak snimljeno na DVD-u) David Ribbe je svog BVM Miga 21 "glancao" sa voštanim bojama ili nekom verstom pastela, kreda... Ipak, moje mišljenje je da je on tada samo popravljao neka sitna oštećenja i ogrebotine...
Pozdrav
Mirče
P.S. Maketa je vrh...
Sava:
Au, kako je maketa dobro urađena, skidam kapu majstore.
mirce:
Da li neko zna dali i gde ima da se kupi neki materijal, koji je lak a, da dobar termo izolator?
Vidjao sam da su neki stavljali nešto kao alu folija... Šta je to i da li ima kod nas da se kupi?
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version