RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (44/96) > >>

Dejan Dobricki:

--- Quote from: mirce on December 30, 2010, 01:18:47 PM ---Da li neko zna dali i gde ima da se kupi neki materijal, koji je lak a, da dobar termo izolator?
Vidjao sam da su neki stavljali nešto kao alu folija... Šta je to i da li ima kod nas da se kupi?

Pozdrav

Mirče

--- End quote ---

idi kod ovih sto ugradjuju auto gas ja sam vidjao neku tkaninu sa alu folijom sto umotavaju kompjuter za gas koji se nalazi naravno u motornom prostoru zbog visoke temperature , ali ako hoces ja ti mogu nabaviti tanak aluminijumski lim sa havarisanih vozila pa ti iskroji lako se savija sece se snajderskim makazama, sad na kraju ne znam za sta ce ti pa ako odgovara tu sam

Gatti.Gatozza:
Za to bi možda dobra bila ona zlatna folija iz novog kompleta za prvu pomoć u autu. Sa jedne strane štiti od toplote, a sa druge strane štiti od hladnoće.

dejan_ts:
ako je u pitanju izolacija za motor onda mislim da je mnog pametnije staviti ono shto koriste za sekventni uredjaj ,tj plin ,ona sa jedne strane ima tu alu foliju naravno malo deblja ali se lepo prilagodjava na ono shto se stavlja a sa druge strane ima kao neki tanani filc uglavnom crne boje,na njemu ima taj lepak tako receno duplex odlepish i zalepish ,nije preterano debelo a nije ni teshko ,koliko se secam drzao sam jedno parce proshle nedelje u rukama ,otpalo je coveku tj neshto je radio pa je odlepio i zaboravio da ga vrati pa eto zateklo se kod mene u garazi ,debljine je oko 3 milimetara i one alu folije oko 0.2mm a ono shto sam drzao je bilo dimenzije 150 sa 200mm od prilike i stvarno se nije osecala neka velika tezina

eto ja toliko mogu da posavetujem ,naravno ako se radi o termo izolaciji za motor a predpostavlaj da jeste

mirce:
Krenuo sam da sastavljan Panthera i posle nove godine ću naručiti izduvnu cev, tj. cev kroz koju izlaze gasovi od motora do zadnjeg dela na trupu. Cev ću da kupim u Jet Cat-u i oni je rade po meri u zavisnosti od veličine motora i oblika trupa.  Uz cev kupuju se i "usne", kako oni to zovu, proširenje u obliku levka u koje i sama turbina ulazi jednim svojim delom. To proširenje "kupi" i vazduh koji ide o oko turbine i usmerava ga u samu izduvnu cev, hladeći pri tom izduvne gasove...

Sve u svemu, ta izduvna cev, koja ima dupli zid, gde je unutrašnji od titanijuma a, spolji od aluminujuma, se greje.
Kod Panthera, ona prilično pasent izlaz od nazad iz trupa i nema extra prostora izmedju nje i samog zadnjeg otvora, tako da topli vazduh, koji cev sigurno isijava, nema gde da izlazi napolje...
Ja sad trenutno ne znam koliko će se sam trup grejati od zračenja te cevi. Trup je, usvom zadnjem delu, dosta širi od cevi i tu imam prostora da stavim nešto što bi možda moglo da ga extra izoluje... Pošto je sve iza težišta taj materijal ne bi smeo da bude pretežak...

BVM nudi dve opcije za zaštitu modela od preteranog grejanja. Evo linkova:

http://shopbvmjets.com/zencart/index.php?main_page=product_info&cPath=8_60&products_id=30

http://shopbvmjets.com/zencart/index.php?main_page=product_info&cPath=8_60&products_id=29

Uvek imam opciju da to naručim, ali ko zna, možda nešto slično mogu da nadjem i ovde... Možda mi sve to ni ne treba... Neću znati dok ne "kresnem" turbinu u modelu...

U svakom slučaju hvala svima na savetima...

Pozdrav

Mirče 

dejan_ts:
citajuci ovaj post skontam da vama gospodine mirce treba izolacija u zadnjem delu izduva motora ,hmmmm da se ne lazemo ja koliko znam to su jako velike temperature barem prvih 50cm ostalo je hladno ,onako laicki gledano ,i vi bi po tom pitanju trebali dobro da zashtitite zadnji izduv kako ne bi doshlo do paljenja celog modela ,barem ja tako gledam ,i po mom mishljenju onda je najbolje naci azbestno platno koje je lagano i napravite tapacir sa alu folijom koju sam video u prodavnicama kao salotejp traku koja izdrzava do 1800c i mislimda bi to bilo idealno reshenje ,barem ja tako gledam ,

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version