RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ziroli - F9F Panther
soprano:
Prelepo,prelepo,prelepo.........
saxpg:
Mirce javi se ako zatreba nekih lubrikanata, ima svasta 0e
Jes da su ovi za Fokere i Embraere ali ce da nadjemo..
mirce:
Ovaj Mobil Jet Oil II koristi naša Akro grupa na Čeneju, tako da ga mogu nabaviti ovde...
Saxpg, u svakom slučaju hvala, videćemo kako će se sve razvijati...
Pozdrav
Mirče
miša2002:
Nisam do sad komentarisao na forumu, ali vidim da bi bilo šteta da ne komentarišem ovako fino odrađen model.
Kao prvo Branetov predlog je OK, ali postoji i uslov za to, a to je struja koju koristi sistem koji se napaja ili ti AMPERAŽA, kako kažu neki. Shotky dioda je OK izbor, mada za baterijsko napajanje i nije bitna, jer... Bitno je da dioda ima 1,4 puta više A (ampera) od max struje koju sistem "povuče"! Inače ovakve zaštitne diode se postavljaju što bliže izvoru napajanja a ne potrošaču...
Drugo, mesto prijemnika nije dobro! Znam da su glavni razlog, pogrešnog mesta, kod većine modelara, konektori tj kablovi... Kod ovako skupih modela, ne treba da to bude problem!? Kod JET modela najbolje mesto je "NOS"!!! Iako kažeš da ti je model blago nosat, dupla cev i nosači će da reše to!?...
Treće, problem poklopaca i trapova u kombinaciji sa flapsovima (može i svetlo za sletanje) se rešava samo sa jednim kanalom, s tim što bi miksovo flapsove, jer će ti trebati u toku leta! Znači max dva kanala!
misha:
mixovanje tockova i flapsova je po meni potpuno pogresna varijanta. negde mozda moze da pije vodu ali ne svuda.
posto sam na staroj stanici imao manjak kanala (samo 6) mixovao sam flapsove i tockove. ali sta se desava
kada recimo na sletanju ili jos gore na poletanju nisu potrebni flapsovi tj ako duva vetar u nos modela tako da
se model odlepi od zemlje pre dobijanja dovoljne brzine za let? ili recimo kano napraviti spori prelet sa spustenim
flapsovima a da tockovi budu uvuceni? resenje? 9 kanala, a kada to ne bude dovoljno 12 pa 14 ...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version