RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI
Ziroli - F9F Panther
zajo:
--- Quote from: IVAN3D on February 21, 2011, 06:53:17 PM ---
--- Quote from: mirce on February 21, 2011, 06:14:08 PM ---Toliku "odgovornost" ću ipak preuzeti na sebe...
--- End quote ---
To je apsolutno najbolje (res) (res) (res)
:rock
--- End quote ---
Такуџере (pijemo)
misha:
ako je odgovornost u pitanju, mogu i ja. ja sam ti totalno neodgovoran
mirce:
Stila je izduvna cevka za turbinu...
goti:
Mozda je malo kasno, ali...
Nasao sam slucajno neke casopise upravo o F9F. Postavio sam na sajt pa ako treba moze da se skine.
Evo jedne slicice iz bogatog sadrzaja:
Uostalom fajlovi nisu veliki, link:
http://www.fajlovi.aeroklubtim.com/files/In_Detail_&_Scale_Vol_15_25025_Grumman_F9F_Panther.rar
http://www.fajlovi.aeroklubtim.com/files/Squadron_Signal_Aircraft_In_Action_1051_Grumman_F9F_Panther.rar
Sve pohvale za odlican modelarski rad.
Pozdrav
Goran
mirce:
Vraćamo se radovima na Pantheru...
Iz Jet cat-a je konačno stigla je izduvna cevka...
Napravljena je od 0,2 mm debelog titanijumskog lima i ima dva zida. Dvostruki zid služi za bolje odvodjenje toplote od izduvnih gasova.
Na početki cevi je aluminijumski usisnik i turbina se, zadnjim delom, uvlači u njega. Po uputstvu iz Jet Cat-a, veoma je bitno koliko će se jet motor uvući u izvuvnu cev.
Ako se postavi previše duboko može doći do pregrevanja jer ne dolazi dovoljno vazduha za hladjenje same cevi i izduvnih gasova i obrnuto, ako se motor postavi daleko od cevi, stvara se venturijev efekat i vreli izduvni gasovi se jednim delom vraćaju u prostor oko turbine.
Cev je naručena tačno po meri za ovaj model.
Ono što me je iznenadilo je činjenica da dupli zid nije celom dužinom izduvne cevi... No, pošto cev stiže iz firme gde se pravi i turbina, valjda oni znaju kako treba da se taj deo napravi...
Izduvna cev je punktovana, kao i svi spojevi. Težina sa usisnikom je 250 gr.
Panther se "vratio" na sto...
Krećem sa ugradnjom izduvne cevi, a potom ću iz modela izvaditi turbinu sa svom pratećom opremom je postavti na probni sto.
Smatram da će biti mnogo bolje da prva paljenja budu napravljena na probnom stolu...
Sutra mi iz Irske šalju ventil sa regulacijom, koji se montira na vrh propan-butan boce. Nadam se da ću tokom ove nedelje dobiti kerozin i jet ulje...
Time imam apsolutno sve neophodno za "kresanje" turbine. Nadam se da će to biti u narednih petnaestak dana...
Izveštaji slede...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version