RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (78/96) > >>

SERHIO:
Čestitke ...    :)aplauz

Against MCLXXXV:
Cika Mirce, sve cestitke na Panteru, uzivao sam istinski dok sam gledao proces pravljenja doticnog. Malo nama ostalima koji ulazimo u ovaj svet nabijas komplekse vestinom izrade modela, ali tim bolje, rezultati nastaju iz domacih zadataka.
Model leti predivno, bar ono sto sam ja video, voleo bih da ga vidim na delu, ali to nadam se neki put kad budem dolazio za Novi Sad. Mozes li nam cika Mirce reci koliko je kostala izrada modela. Znam da hobi nema cenu, ali voleo bih da znam.

Pozdrav i mirno nebo

Against

misha:
Cika Mirce sigurno ima tu matematiku ali sumnjam da ce hteti da kaze.
Razlog je veoma jednostavan. Cika Mirce ima Tetka Maju koja moze da
se kao slucajno konektuje na forum, a onda moze da bude belaja... (yay)

mirce:
Ha, ha, "tetka" Maja se davno "pomirila sa sudbinom" tako da tu nema problema...

Koliko košta? E, pa ni ja ne znam tačno...

Cena modela se može samo okvirno izračunati, znajući koliko su plaćeni delovi + poštarine + carine...

Onako nabrzaka, turbina me je koštala oko 1700 evra i to zahvaljujući prijatelju koji mi je doneo iz Austrije i skinuo "štojer". Inače bi bila i više...
Cene za kit možeš videti na sajtu Zirolija i na to treba dodati poštarine i carine. Samo poštarinu i carinu za ovaj modeli i P 38 Lightninga sam platio preko 400 evra!!!

Delove sam kupovao u par navrata, tako da gore pomenuta poštarina nije jedina...

Balza za plankiranje, lepkovi, smola, staklena tkanina...
Servoi, prijemnik + sateliti, baterije, prekidači, kablovi, konektori, viljuškice, tigon creva...
Robart retrakti + pneumatski ventili, creva za pneumatiku (samo njih je otišlo preko 3 metra), pneu cilindri, boca, priključci...
Ta, ko će se sve setiti šta tu ima unutra...

Ej, a 180 evra za titanijumsku izduvnu cev za turbinu... Srećom to mi donela Majina tetka iz Nemačke, pa nisam plaćao transport i carinu...

Ne zaboravimo, farbanje me nije koštalo ništa, a kad bi se i to plaćalo, par stotina evrića bi otišlo rutinski i to ako nadjete nekog farbara koji hoće sa tim da se "prcka"... Ima 7-8 boja...
Pa, maske za farbanje, srećom to i sitne detalje radim sam, ali sam kupovao špric git, šmirgle, krep trake... Kod Goluba sam išao nebrojeno puta...

Cifra, ajd onako ugrubo, sigurno preko 3500 evra...

I na kraju, rad nema cenu, jer sate i sate uloženog rada ne možeš naplatiti (kad bi se recimo model prodavao)...
Zato, kad u oglasu vidite da neki model košta 10 - 20000$, znajte da je to sigurno jeftinije nego da ste ga pravili sami...

Pozdrav

Mirče

cheky:
Aj'd sto meni salje slike nekih okacenih aviona , nego evo i tebi poceo u brak da se mesa.A brak je u nas Srba svetinja.
Sve vise prijatelja dobijas ovde Preko.
Pa kada te dofate dva Precana ovde Hodaces dva meseca uza zid !  :jaki:
(U brate sad sam se i ja malo uplasio )
OKO

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version