RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (80/96) > >>

Schwab:
Svaka cast !    :)aplauz

saxpg:
Mirce odlicno ti ovo flajas, samo jos da imas jednog Bimmera tamo  (photograf)

mirce:
Treći let je doneo nova uzbudjenja...

Posle prva dva leta, pogotovo sletanja, zaključak je bio da je horizontalac malo osetljiviji pa, je na stanici nameštena funkcija "expo" na 50%...

Ubacio sam i JR-om Match Box da bi precizno namestio hodove oba flapsa...

Pre poletanja sam napravio par grešaka i sad kad analiziram, moram da poradim na još nekim stvarima...

Šta sam radio, bila je gužva, mnogo pitanja, razgovora i samim tim dekoncentracija...

Najveća greška je što kad sam sleteo Thunderbolta (sa njim sam prvo napravio jedan start), nisam lepo seo, pa se "opustio", pa potom "natanane" uzeo jeta i leteo.
Ja, ko' manijak, ostavio jedan model zgrabio drugi model, pored mene njih "gomila", svi nešto pitaju, ni kameru nisam spremio (zato nema poletanje)...

U svoj toj frci, zaboravio sam da spustim flapsove za poletanje...
Kad je model krenuo, rulao je kao i obično, ali kad sam ga "navukao" i malo "pridržao", Panther se odlepio od tla, na jedno pola metra, i onda u punoj brzini, jednostavno propao nazad na zemlju.
Kad je ponovo odskočio, malo sam više navukao palicu za horizontalac i Panher je tada bez problema poleteo...

Šta se desilo?

Prvo, nisam spustio flapsove za poletanje i jednostavno model nije imao onaj uzgon koji treba...
Druga stvar, sa expo funkcijom, mora malo više da se povuče palica za horizontalac (jer su hodovi komandne površine u početku manji) tako da kad sam poleteo i hteo da "pridržim" model (da ga ne prevučem) on jednostavno nije imao dovoljno hoda na horizontalcu i praktično je propao - sleteo...

Znači, odmah na startu sam "sredio" trapove, neznajući tokom leta kolika je šteta.
Video sam da se vratanca na desnom krilu nisu zatvorila, ali nisam znao da je nosna noga toliko nastradala. Možete misliti, udarac je bio toliki da se guma raspala i otpala sa felne...

Sve u svemu, sletanje je bilo najbolje do sada, ali sa oštećenim desnim i bez prednjeg trapa...

Uostalom, evo video:

Pozdrav

Mirče

n3mke:
Fenomenalno... Ali mora se primetiti da je pista stvarno uzasna. Morace na Ceneju da asfaltiraju pistu za u buduce :)

misha:
Ako si ga izgrebao. Treba i to da ti sed desi. Ubuduce ces biti pazljiviji, a steta na modelu je nikakva,
a leteo si ga za sve pare. Kakav zvuk ....

Jedino si Zokija dzba slao da snima tu formulu 1. Nije se on jos navikao na te brzine.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version