RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (82/96) > >>

r-xx:
veliko poshtovanje i podrshka svome drugu

samo bez sekiracije, shtete nisu strashne       (pijemo)

Against MCLXXXV:
Mirce, samo napred i uzivaj u svom uspehu, Panter je legenda sam po sebi, kao i ti u ostalom.

E sad, koliko god budes gresio toliko ces i nauciti jer nema nikog drugog u Srbiji da ima model na mlazni pogon pa da ucis na njegovim greskama.  Mi sad svi mozemo da sednemo i analiziramo tvoje letove, kako poslovica kaze "Posle bitke svi su generali", ali samo ti znas kako je tebi bilo i kako je bilo najbolje leteti. Bolje od toga nisi mogao da odreagujes, a stete i nisu neke. Nemoj da te to sputava vec samo napred koliko god to novcanik dozvoljava (i zena naravno, bez nje nista)!

Predlazem ti da sednes jednog tmurnog dana pored Pantera kad ne mozes da letis, uzmes papir i olovku i sastavis listu svih radnji koje treba da uradis pre poletanja Panterom jer rece da ti se desilo da si pozurio u trecem letu i nisi sve uradio kako spada pre poletanja. Na taj nacin ces sigurno otkloniti bar taj deo "ljudske greske".
Priznaces da se sa tim silnim trudom ulozenim u Pantera ne igra. Verujem da ces imati jos mnogo mnogo letova, krivo mi je sto ne mogu da dodjem u Bg na okupljanje da vidim Pantera uzivo, ali bice vremena jos.

Puno uspesnih letova i mirno nebo,

Against

soprano:
Ja bih se samo nadovezao na ovaj prethodni post,da Mirce nije jedini koji ima model na mlazni pogon u Srbiji.Znam zasigurno da postoje jos modela na isti pogon samo sto nisu prikazani letovi na ovom forumu.Nadam se da cemo svi videti te letove uskoro.....Pozzzzz

Danijel:
I ja verujem da postoji aliii.... MIRCETOV F9F JE ZAKON ZA SVE OSTALE.
Mirce svaka  cast. ()-()

mirce:
Koliko ja znam, kod nas postoji samo još jedan jet model, Cokin F 15 sa turbinom Jet Cat 120.
Ne znam da li je model gotov i da li je leteo. Mislim da nije...
Ono što sam ranije imao prilike da vidim, je da su za taj jet kupovani vrlo kvalitetni delovi i da sam model lepo izgleda...
Verujem da će u Cokinim rukama model savršeno leteti... 

Razlika izmedju ova dva jeta je činjenica da je Panther pravljen iz kita (sa planova), da je u osnovi drveni model, za razliku od  F-15 koji je od plastike...
Panther je većeg raspona i manje težine.
Turbina na F 15 je jača, ali će model biti teži, i leteće mnoooogo brže...
Trapovi će sigurno mnogo trpeti, ako poletanja i sletanja ne budu besprekorna...

Pravi F9F Panther, je jedan od prvih jet aviona i vidi se da "korene" vuče od Warbirda. Krila su mu klasičnog oblika, sa klasičnim eleronima i flapsovima.
Meni ovaj koncept više odgovara, jer je model lakši za letenje, čitaj - sporiji, iako uopšte nije spor...

Posle par letova, pogotovo sletanja, mislim da jet modeli mogu da lete sa trave, ali pista mora biti vrlo ravna (izvaljana) i "potšišana"...
Danas sam bio na letenju, nosio Thunderbolta, sletanje sa tim modelom je kao usporeni snimak u odnosu na jeta...
Nadam se da će vreme u nedelju biti dobro, pa da napravim bar jedan let sa Pantherom... Biće sve u "komadu", bar do prvog sletanja... ;namig

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version