RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (84/96) > >>

mirce:
Behotec-ova "noga" je danas poručena. To je ista ona sa slike koju sam postavio juče...

Behotec ima veliku ponudu trapova, i morao sam dobro da proučim sajt, da ne kupim neku  predugačku pa da moram još i da "budžim" trup...
Srećom ova firma ima prednju nogu iste dužine kao što je Robart-ova i uz minimalne prepravke moći će da se postavi u pneumatiku koji imam...

Moj prijatelj iz Nemačke, Detlef (od njega sam kupio Zenoaha GT 80), ujutro poručuje deo i nadam se da ću ga dobiti za jedno dve nedelje...

Do tada jet pauza...

Pozdrav

Mirče

mirce:
Moji prijatelji iz Crne Gore napravili su sjajan video sa Beogradskom modelarskog skupa. Na videu ima i par minuta četvrtog leta Panthera...

Pozdrav

Mirče

mirce:
Detlef je danas dobio trap iz Behotec-a i sutra ga šalje. Znači od nedelje ponovo flajanja... (yay)

mirce:
Juče poštar doneo kovertu, a u njoj trap...
Detlef, kao svaki pedantni Nemac, ubacio i koverat od Behotec-a sa sve računom...

Behotec-ov predni trap je jedno pet klasa bolji od Robartovog koji je bio na Pantheru. Ne mogu se porediti...

Najvažnija stvar je geometrija trapa i sad se nadam, naravno uz dobra sletanja, da će se sile konačno prenositi na oprugu, a ne, kao dosad, na osovinicu oko koje se trap obrće.
Majstor Gojko, strugar, imaće da odradi par sitnica, ali mislim da će sve do vikenda biti montirano...

Pozdrav

Mirče

miša2002:
Ovo je pravi trap, a ne Robartove igračke i izložbeni modeli. Moram da ti se izvinim, ali još pre prvog leta sam rekao, u razgovoru sa par kolega, da će da ga "nabodeš" na nos i da Robartov trap ima da se iskrivi ko kifla, što su sarkastično iskomentarisali, u stilu "Nije valjda Mirče lud, a i ostali koji ga koriste"... Čudi me da nisi znao da ima pogrešnu geometriju i "plehanu" konstrukciju. Miši sam odavno skrenuo pažnju na to  (za Zeroa) ali reče "Ja nemam prednji točak" ili tako nešto.
Za ovaj trap imam primedbu da mu je jako mali hod amortizacije, a opruga treba da bude malo jača. "Nogu" trapa iskosi prema napred min. 30 ka nosu...

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version