RC MODELI AVIONA - SUS > JET MODELI

Ziroli - F9F Panther

<< < (18/96) > >>

misha:
drago mi je da radovi u kombinatu napreduju. fenomanalno si uklopio ove parcice.
ali tezi deo je gotov. sta dalje? mozes li presvlaciti ili ces za svaki slucaj cekati da stigne
masina?

mirce:
Mišo, radim dalje...

Turbina a, pogotovo sve one "zezalice" što idu uz nju trebaće mi kad krenem da sklapam model. To je već završna faza...
Do tada ja još imam da se naradim...

Pozdrav

POSEIDON:
E baš mi je drago....Panther definitivno ide ka putu na nebo!!! (res)

Sava:
 (yay) samo napred, vidim ja da će taj vrlo brzo u nebo, kombinat radi  (work)
Pozdrav  4e

mirce:
Evo još malo slika iz kombinata...

Što se tiče plankiranja, Panther je skoro gotov.

Prostor na vertikalcu, iznad horizontalca, namerno nije odradjen, jer ću tek posle gitovanja ulepiti horizontalac, da mi ne bi smetao dok još radim na trupu...
Ostala su mi, da zalepim, još i dva mala trouglića balze na trupu ispred vertikalca. To će biti odradjeno danas...

Eleroni su obradjeni, šarkice postavljene i doterani su spram flapsova.

I tankovi na krajevima krila su ulepljeni. Koristio sam Robartov uglomer za odredjivanje napadnih uglova, kako bi precizno namestio da oba tanka stoje pod istim uglom.

Isti instrument sam koristio da napravim napadni ugao krila od jednog stepena u odnosu na horizontalac. Da bi dobio taj ugao, morao sam podići izlaznu ivicu horizontalca, postavljajući jednu balzu od 2,5 mm.

Sve u svemu, model lepo napreduje i vrlo brzo počinjem sa gitovanjem, šmirglanjem i odmah potom dolazi faza sa staklenom tkaninom i smolom...

No, čujemo se dotada...

Pozdrav

Mirče

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version