RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
riva modell salsa
magic:
Sta ces da stavis u trup ako nije tajna? Jel se i dalje takmicimo po Euro F5J sistemu, 3S maksimalna baterija?
poz
adam:
jos neznam sta cu staviti
Lazo:
RULES OF CATEGORY F5J – EUROCUP 2007 - 2010
...
a) Maximum Surface Area: 150 dm²
Maximum Flying Mass: 5 kg
Loading: 12 to 75 g/dm²
b) Propulsion batteries are assembled from any kind of cells.
...
1.4 Categories by propulsion
1.4.1 F5J
No limitations on the motor type. Propulsion battery can have maximum nominal voltage of 12V or any
number of cells, as long as the battery pack is not heavier than 425g. Battery wrap, cables and connectors
are part of the battery pack weight.
...
Dakle, ako sam ja dobro shvatio, baterija može da ima maksimalno 12V ILI bilo koliko ćelija (čitaj volti) do ukupne težine baterije+kablovi+konektori=425g
(pijemo)
magic:
12V nominalnog napona: znaci ili 3S LiPo ili 10 celijska NiXX; LiFePo i LiIon nisu konkurentne jer kao 4S prelaze 12V nominalnog napona a kao 3S su slabije. E sad neko moze da kaze bolja je NiXX ali ne treba zaboraviti mani unutrasnji otpor kod LiPo i samim tim da mogu da daju vecu napon (snagu) pod opterecenjem od NiXX.
poz
Lazo:
Čekaj, stani na loptu. Moje ovlaš poznavanje problematike bifurkacije Patagonaca u odnosu na oscilacije broja Eskima, ukazuje mi na to da u rečenici: "Propulsion battery can have maximum nominal voltage of 12V or any number of cells, as long as the battery pack is not heavier than 425g" nije rečeno baš tako. Odnosno - u najmanju ruku tumačenje teško da može da bude jednoznačno.
Evo gde je začkoljica. Da je rečeno da je maksimalni napon 12V TAČKA A paket može da sadrži bilo koji broj ćelija... Onda bi to moglo tako da se tumači. Međutim, komplikaciju pravi ono ILI. Jer onako kako je napisano, ispada da je ILI maksimalni napon 12V, ILI spakuj ćelija koliko hoćeš, samo da budu lakše od 425g sa sve kablovima i konektorima! Odnosno - 12V nije pod moraš, ako ne preskočiš 425g.
Sve u svemu, ovaj paragraf kao da je napisala Staro-Grčka proročica Pitija! Ili u najmanju ruku neki naš vajni zakonopisac! To baca novo svetlo na grčko i naše finansijsko stanje! lol
(pijemo)
P.S.
Veljko, sutra kada dođeš kod mene, ubediću te da je u tvom interesu da sam ja u pravu! :mhm A i brojniji sam od tebe, i još imama određene veze sa Grčkom :big smile
P.S. P.S.
Nemoj da si mi dolazio bez ponuda, jer ja se danima s'dušom delim, dok se ti tamo baškariš na poslu! (nono)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version