AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

AP (by Fenix)

<< < (9/44) > >>

fenix:
Tibeteagle,  sad se lakse dise :mhm sve je jasno kao dan samo cekam da ovaj jaki  :jaki: vjetar prestane pa u visine   (<--) po nove  (photograf)

Ma davno su rekli ne moze to bez zice :_D

zgrujic:
Na mom aparatu (malo bolji amaterski nema stabilizaciju slike), kad koristim program sa "rucicom" on u stvari skrati exspoziciju a poveca ISO kako bi dobio odgovarajucu osvetljenost. Na taj nacin slike budu malo manje razmazane, ali ako ima malo svetla pojavi se spekl (visok ISO). Oprezno sa digitalijama.

Slazem se za SLR. To vec nije amaterstvo. Ako vec hoces da bude profy onda sedi u pravi avion pa slikaj. Moze da  se uradi i FPV varijanta, ali to je stvarno luksuz.

MEPHISTO:
Мислим да треба поједноставити ствари.

1. Стабилизација слике оваква или онаква је неважна (тј. никако неможе надокнадити предугу експозицију)

2. Од значаја су
       - што краћа експозиција (слажем се да је 1/500 минимум)
       - квалитетна оптика (неки дигиталци једноставно имају сувише лош објектив и дају мутњикаву слику свуда осим на дистанци 1-2 м)

Сва остала подешавања су таква да испоштују довољно кратку експозицију, дакле бленда и осетљивост (ИСО) су подређене првом услову (програм приоритета експозиције како се то некада, а често и сада зове)

У сваком случају, због реалних ограничења фото апарата да би све функционисало како треба потребно је лепо и сунчано време.

Уз доста светла, кратку експозицију и пристојну оптику слике морају бити добре.

fenix:
Sto se tice fotografija naravno tu je jos prostor otvoren za kojekakva podesavanja i experimentisanja.Kada je rijec o videu, sa videom je mnogo lakse (fiu).Bitno je da se izabere najveca rezolucija  na mom aparatu je to SHQ 640 x 480 ,naravavno bitno je i da imate memorijsku karticu i snimanje moze da pocne.Jedina podesavanja koja treba da uradite jesu vezano za polozaj aparata tj.u kom pravcu ce se snimati nesto.Nakon kompletiranja mAgPi-a prvi let sa aparatom je bio na modu za snimanje,gdje sam prvo zelio da se uvjerim kakve vibracije proizvodi motor,jer se na snimku to najbolje vidi :mhm Naravno tu se najbolje vidi kako radi pokretna platforma na kojoj je aparat.U samom startu sam cesto pokretao nosac aparata pa su snimci malo nemirni ali kao sto sam i rekao zelio sam da vidim kako to sve izgleda na videu.
I prilikom experimentisanja sa video modom sam snimao sa sva tri modela i to ovim redom:1.mAgPi 2.WD 3.Slow Stick.
Naravno na snimcima se vide sve prednosti i mane pocev od:polozaja aparata,polozaja motora i sl.Na sva tri modela motor je stalno bio ukljucen znaci rezima jedrejna nije bilo.Mozda je malo monotono sto je na svim snimcima ista lokacija ali imajuci uvidu da je ovo samo probni snimak a nteresantne lokacije tek treba da se snimaju nakon svih podesavanja :big smile

Pa krenimo redom, br1.je mAgPie

fenix:
Poslije mAgPi-a video snimak je napravio WD,koji naravno ima pocasno mjesto jer je sada vec veteran u ovoj oblasti  (pijemo)
Naravno sa malim izmjenama uradjen je nosac aparata koji se  ne pomjera  i slijedi lasiranje... (<--)  (photograf)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version