AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
AP (by Fenix)
fenix:
Evo par fotografija sa razlicitih lokacija koje su snimljene u ovom zimskom periodu.Tek ce da bude slika.... :mhm (photograf)
fenix:
Lokacija Bioce,12 km sjeverno od Podgorice. Ovo je vikendica mog prijatelja,dan odlican za rostiljanje, red ()-() red (<--) Ovdje sam letio i EG PRO lokacija je odlicna za adrenalin letenje.... (fiu) Ovu sliku na kojoj se vidi lokacija gdje sam letio i napravio ovaj snimak slikao je moj prijatelj, trebalo mu je 2 sata i 30 min do samog vrha ")... nisam mu rekao da to moze da odradi i Slow Stick i to mnogo brze... :_D
GILE:
Na ovakvom terenu gde ti letis padobran za sletanje bi bio od velike koristi. Ili se spremas da pravis pistu. :)aplauz Cestitam
fenix:
Lijevo brdo,desno brdo,suma dole (fiu) moze se samo gore...tako je to na brdovitim Balkanu.Lako je na livadcetu letjeti...Bitno je prilagoditi voznju uslovima na .... :_D
fenix:
Nakon male pauze AP platforme opet su se vinule u nebo :)aplauz Iako sam i u zimskom periodu letio sa ovim modelima sada dolazi pravo vrijeme za njih.Tu su naravno ubuduce izleti ,odmori pa ce biti i fotografija i videa u narednom periodu.Prije par dana na starom aerodromu inace lokaciji za testiranje i letenje modela letio sam Slow-a radi kalibracije nisanskih sprava :_D naravno to je obavezno prije svakog snimanja kad se nema video link.E moram reci da je ovo bilo posljednje podesavanje na ovakav nacin jer sam nabavio video opremu tj.predajnik,prijemnik i monitir koji ce zajedno da daju sliku pa ce ubuduce svaka fotka biti nisanjena virtuelnim putem (photograf) to je do sada bio i najveci nedostatak ovome nacinu snimanja i fotografisanja.Jeste da se trenazom sve to postigne i prave se dobre fotke ali ima tu promasaja dosta.Sa ovim monitiringom vidite na kojoj ste visini sta slikate korigujete sve to prije okidanja,a nakon toga vidite na monitoru kakva je fotka...Kratko jasno moze se koristiti slogan * slikajte opusteno*
O kojoj opremi je rijec i gde sam je nabavio,kako sam sve to postavio bice rijeci u narednim postovima.Sistem je na 2.4Ghz,200mW.Za sada sam ga probao na zemlji i funkcionise odlicno.Kako ce se ponasati kad se vine u nebesko plavetnilo to cu tek da vidim.Nadam se da nece biti nekih smetnji i da ce zadovoljiti ove potrebe.
Sto se tice modela u ovoj oblasti nema nekih noviteta letim sa Slow stick-om i mAgPie-m koji ce dobiti krilo sa eleronima radi bolje upravljjivosti i malo jacim motorom.
U ovom periodu imam dosta posla pogotovo na primorju pa samim tim ima se malo vremena za letenje,ali nadje se i u toj vremenskoj trci vremena da se napravi koji AP let.Tako je bilo i ovaj put u Becicima nakon odradjenog posla vinula se aparatura u vazduh iako je duvao jaci vjetar pa i nije bilo bas pogodno vrijeme za ovaj model ") Prosli put u Ulcinju takodje nisam mogao letjeti sa ovim modelom pa je samo glider letio
ovaj put sam ipak poletio i napravio par fotografija i video. (pijemo) Video kao i fotke bi bile dosta bolje da nije bilo vjetra takodje zbog vjetra nisam mogao napraviti fotke i video u suprutnom pravcu (fiu) ali je opet na kraju ispalo o.k. Nakon odradjenog posla,letenja neizbjezno je bilo osvjezenje u ovom morskom plavetnilu...
Prve dvije fotke su sa podesavanja nisanskih sprava... :_D a onda pravac moreeeee.... oo))
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version