AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

AP (by Fenix)

<< < (14/44) > >>

fenix:
 Sto se tice posmatranja videa postoji nekoliko rjesenja.Na raspolaganju su: video naocari,zatim lap top i monitor.Ja sam se za sada odlucio za ovaj monitor a u ubuduce mozda budu i video naocare sa sve trakerima,ali to bi sve islo i na neki drugi model.Ja sam odlucio da monitir instaliram na stanicu jer je sa monitorom dosao odlican nosac.Od Al profila sam napravio nosac koji ide na stanicu.Bitno je da se ovo sve lako montira i demontira.Na postolje ovog nosaca sam postavio cicak traku na koju postavljam bateriju za napajanje monitora.
Iako na dnevnoj svjetlosti ovaj monitor ima dobru vidljivost za svaki slucaj sam napravio vizir koji po jakom suncu moze biti veoma koristan 8) Vizir sam napravio od ambalaze u koju su upakovali ovaj video sistem kad su ga slali  :)aplauz odlican pjenasti materijalkoji se koristi za izradu repniih povrsina kod nekih modela.

Sto se tice povezivanja prije svega treba provjeriti sve zice da slucajno ne bi osjetili onaj odvratni misris gorevine i neprijatan zvuk przenja ")
Kad bi na model isli svi kablovi povezivanja bi bilo veoma lako jer su svi prikljuci u kompletu sa ovim sistemom.Predajnik je tezak 32 gr. dok samo kabal za povezivanje tezi 35 gr.zato je bitno sve nepotrebne konektore skinuti.Tako sam i ja uradio.Ipak sam ostavio original konektor za predajnik  na njemu se nalazi kabal za napajanje i kabal za video signal na koji sam zalemio kabal od aparata.Zahvaljujuci Zoranu primjenio sam njegov sistem napajanja sa baterije od modela tako da nema dodatnog opterecenja.
U svemu ovome bitan je samo ovaj jedan kabl koji treba pravilno spoiti i sistem je spreman za upotrebu.Za prijemnik je potrebno napraviti kabl za napajanje.

To bi bilo to u slici i rijeci,jos samo da kazem da je juce sistem lasiran i mogu reci da je ovaj sisitem ispunio sva moja ocekivanja.Iako je ovakav vid letenja jedno novo iskustvi i treba malo treniranja jer nema kontra leta  :_D ,tako da mi je ovaj put bilo bitno da vidim: da li ima smetnji?Da li predajniku smetaju vibracije?Da li predajnik ometa servoe i rad elektronike?
Mogu samo reci da su odgovori na sva ova pitanja pozitivni i da je slika odlicna.Sledeci let ce biti na vecim visinama tj. da vidim kad ce signal da se gubi.Za sada toliko ,ako bude vrijeme dozvoljavalo danas opet letim pa postujem uskoro.  (pijemo)  (<--)

fenix:
 Ova da videa sam zavrsio davno ali evo tek danas ih postavljam, napokon.Kao sto sam i prije rekao veoma sam zadovoljan sa ovim sistemom.Prvi i drugi let je bio sa Towerpro motorom  koji je ipak slab za ovo dodatno otezanje.Poslije ovoga sam stavio jaci motor pa je treci i cetvrti let bio na vecim visinama.Naravno signal se ne gubi  ima malih prekida ali sve u svemu opet kazem veoma sam zadovoljan.Naravno da jos prestoji experimentisanje u vezi polozaja antene.Za prva dva leta antena je bila na modelu okrenuta prema gore a treci i cetvrti let je bila ispod trupa okrenuta prema dole i tada je dosta bolji signal.
  Nakon slijetanja sjeli smo u auto i otisli do najudaljenije tacke do koje je model letio i kilometar sat je pokazao 300m,e sad koja je tacna visina nisam sigura procijenite sami.
 Za sada evo prva dva videa a treci i cetvrti ce biti uskoro. (pijemo)

Yu-men:
 ;namig

Svaka cast Fenix-e, oprema deluje solidna i sasvim dovoljna za nase potrebe (to jes moje).
Cena je smesna u odnosu na ono sto se dobije i vidi.
Razmisljam se da porucim isti Set pa me zanima dali si u medjuvremenu proverio domet i kako si zadovoljan sa istim, sto se tice kvaliteta videa koji si postavio u potpunosti zadovoljava moje potrebe.
Takodje me interesuje koji si Set porucio PAL ili NTSC.

Jedina stvar koja mi trenutno stvara glavobolju jeste, dali i kako taj sistem radi sa (mojom) Stanicom Spectrum DX6i koja takodje radi na 2,4GHz-a.

tibeteagle:
Bravo fenix!  (yay)
Dobra oprema, lepo letenje, super snimci.
 (thumb)

panther:
Zanima me samo kako si narucio sa r2hobbies-a kada nigde na spisku nema MNE

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version