AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

AP (by Fenix)

<< < (15/44) > >>

zgrujic:

--- Quote from: Yu-men on July 12, 2009, 09:55:21 PM --- ;namig

Jedina stvar koja mi trenutno stvara glavobolju jeste, dali i kako taj sistem radi sa (mojom) Stanicom Spectrum DX6i koja takodje radi na 2,4GHz-a.

--- End quote ---
Ovih dana sam malo istrazivao i kako ljudi kazu problem moze nastati na modelu jer ce domet prijemnika biti smanjen, ali svi redom koji koriste video link na 2.4GHz se zale da im 2.4GHz RC stanice kvare prijem video signala. Na manje 10m rastojanja ljudi imaju linije po slici, a sto je rastojanje manje smetnje su vece...  Nije to kompatibilno. Nije pravljeno da bude kompatibilno! Sve sto mi sad radimo je budzenje dok neko ne napravi kmpletan sistem...

fenix:
Dragane ogovor sam ti poslao na PP,tibeteagle hvala na lijepim rijecima  (pijemo) .Sta reci nego idemo dalje.Poslije prvih probnih letova uslijedila je zamjena motora pa sam na  model postavio ovaj motor sa elisom 9x6 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5690&Product_Name=Turnigy_2217_16turn_1050kv_23A_Outrunner tako da sada letim sa baterijom od 1700 mAh i 2200 mAh a model vuce u nebesko plavetnilo bez problema.
 05.07.iako je citav dan padala kisa u popodnevnim satima sam uspio poletjeti model da bih testirao video prijemnik i predajnik na vecim visinama.Novi motor je odradjivao svoj dio posla, video signal je bio odlican i na ovim vecim visinama ali priroda je nepredvidiva  :mhm i kad je model trebao jos da ide u vece visine pocela je kisa,pa sam model morao aterirati prije vremena. :sljus Evo i mali video koji sam tada snimio.Bilo kako bilo i ovaj let je bio uspjesan jer je video sistem i sa ove visine dobro funkcionisao.Nadam se da cu na sledecem snimku zabiljeziti na kojoj se to visini gubi video signal.Kao što sam i prije rekao ja sam i sa ovim prezadovoljan.

fenix:
 Slow stick je dobio novo krilo od balze sa eleronima.Krilo je napravio Bato Pepic jer sam njemu dao motor od trenera tako da je ovo krilo neki vid kompenzacije    :mhm Ja sam ugradio elerone,servoe ulijepio krila i presvukao krilo.Vec je isprobano i leti dobro naravno za raziku od slow krila malo brze.Ovo krilo cu koristiti i za mAgPia koji nije odavno letio jer treba da mu ugradim novi motor malo jaci od dosadasnjeg.
Posto je u pitanju balza a ona je ovdje rijetkost i ove detalje sam zabiljezio.  (photograf)  Uskoro ce biti slika i videa...

fenix:

Evo par fotografija i video koje sam snimio za vrijeme odmora na Durmitoru.Sve je snimano sa slow stick-om ali uz monitoring sve je lakse.Na pocetku videa je snimak gdje se vidi kako sam za dlaku izbjegao sumicu prilikom jednog slijetanja  (fiu) Posto na planini vjetra ne hvali bilo je tu momenata kada se moglo letjeti sa slowom i napraviti par fotografija,a glider se peglao po padinama do iznemoglosti ali o glideru na drugom mjestu.Na posljednjim fotografijama koje nisu fotografisane iz vazduha je predio Kanjona nevidio i rijeke Komarnice a tu je i Crno jezero kojeg sam takodje planirao da snimim ali zbog velike guzve auto sam morao parkirati doaleko od rampe pa mi je bilo tesko nositi svu opremu do jezera ali bice iduci put.A sada par fotografija i video  (photograf)

fenix:
  Nakon krace pauze evo malo fotografija iz arhive  :big smile Ove fotografije su napravljene u septemru 2009.godine.E od tada nastaje pauza sto se tice snimanja sto zbog loseg vremena,obaveza a najbitniji razlog je sasvim nesto drugo  ") ali o tome u sledecem postu.Ovaj zimski period sam iskoristio za  (work) tako da ce AP biti u pravom smislu obogacen sa novim modelima,opremom...kako kazu nekako s'proljeca  (yay) A sada naravno fotke za koje je zasluzan naravno SLOW jer je bez premca najbolji za AP platformu,spor i miran let vrijeme trajanja leta do 10 min.a uz monitoring sve je lakse.Pozdrav do sledeceg kuckanja  (pijemo)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version