AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
AP (by Fenix)
saxpg:
E bogami ti je ovaj aparat, pokoj mu dusi :pop: davao odlicne slike!
tibeteagle:
Ja bih pohvalio onaj sadržaj od 27. septembra. Slikanje i snimanje ti sve bolje ide kao i editovanje :)aplauz
Onaj leđni let me je na trenutak iznenadio. Baš stabilno leti taj Slow Stick na leđima. mmmm
Neka ostane da sam stvarno poverovao. ;namig ;namig ;namig
I sledeći sadržaj je dobar. ali više volim prirodu.
fenix:
Tibeteagle,hvala i (pijemo) naravno da ce biti fotki i snimaka iz prirode ali ovaj zimski period i vrijeme stagnacije nekako sa proljeca je vrijeme za akciju mada sam imao zelju da napravim par snimaka u zimskom periodu sa sve snijegom ali ove zime mii nije poslo za rukom ali bice i to naravno.A leđni let :_D sve se moze kad se hoce a i cuda se desavaju ...Pozdrav (photograf)
fenix:
--- Quote from: saxpg on February 11, 2010, 12:26:33 PM ---E bogami ti je ovaj aparat, pokoj mu dusi :pop: davao odlicne slike!
--- End quote ---
Sale,davao snimke i davace izgleda i ubuduce (pijemo) .I ja se vise nisam nadao da cu ga ponovo vidjeti ali eto vaskrsnu,reinkarnira se kad se najmanje nadas.... u fazonu fenixa jos bolji,noviji i nikad spremniji za fotografije.
E sad da napravim jednu retrospektivu jos do septembra mjeseca prosle godine mmmm
20.09. sam na jednoj lokaciji pogodnoj za polijetenje i slijetanje odlucio da napravim 70. let sa slow-om i tako je i bilo.Taman kad sam postigao odlicnu visinu na monitoru sam primjetio da se klati stajni trap :sljus Naravno slijetanje kao svako slijetanje bez problema izvedeno i na ovoj lokacijai ali zbog labavog stajnog trapa kad je slow sletio okrenuo se stajni trap i da sam ciljao bas na jedan kamen se zabio pravo na objektiv.Naravno prvo sto sam primjetio je to da je optika ostecena ") Zbog toga od septembra mjeseca nema slika a ni letenja sa aparatom iako je lose vrijeme bilo bi slika ali ovo je pravi razlog.Poslije ovoga je uslijedilo kontaktiranje prodavca i priprema aparata za slanje na popravku u Cesku.Jedno 45 dana treba cekati dok se aparat popravi.Kontaktirao sam i predstavnistvo u Beogradu jer sam mislio da postoji u Beogradu servis ali i oni salju u Cesku ali rok isporuke 25 dana.Naravno kad je vec tako poslali su ga iz Podgorice.Cijena popravke optike je 90 evra.Od samog pocetka bio sam spreman na prihvatanje ovakvog rizika kao sto je u globalu ovaj hobi.Sve je ovo do sada o.k. da se nije desilo sledece o cemu cu pisati, a sada prvo video...
E sad nastavak price...kako rekose u servisu od dana predaje prodje 45 dana pa prodje 60 dana a od aparata ni traga ni glasa mmmm Covjek ima strpljenja i razumjevanja donekle tako kad se blizila nova godina napetost raste.U prodavnici sef kaze da su ga u Ceskoj primili servisirali i poslali i da mu se od tada gubi svaki trag ") Tako prodjose i novogodisnji praznici,skolski raspust a od aparata ni traga ni glasa.
E negdje u februaru mjesecu vec onako malo p... odem ja do njih i sad imaju drugu pricu da su ga spediteri poslali tek poslije nove godine i da je tek sad na popravci mislim sta reci e tada su vec poceli pregovori oko zamjene aparata u fazonu staro za novo i tako dobijem ja od njih novi aparat neki fe 4000 ali nije ni blizu ovoga koji sam do sada koristio.Nije da sam nostalgican ali je sa ovim aparatom bilo sve podeseno i nosaci servoi i okidaci...Bio sam spreman na tu zamjenu jos da mi plate za dusevni bol :big smile
I tako se ja sa sve novim Fe4000 pocnem upoznavati i samo sto nisam pristupio prilagodjavanju svega ovoga gore navedenog kad zove tip iz prodavnice da je aparat stigao :)aplauz pogledam na kalendar nijie april pogotovo nije 1.april ustinem se boli ne sanjam.Podjem ja u prodavnicu,kad stvarno mju 820 kao nov.Ljudi se pravdaju te ovo te ono kazu spediteri krivi dva puta isao do Ceske zbog pogresne adrese.
Vratim ja njima tako Fe 4000 uzmem napokon mju 820 popravka je trebala da kosta 90 evra ali zbog svega ovoga platio sam 50 evra i svak svojim putem.Eto opet ko radi taj i grijesi,pare nekad nisu bitne i pare ne mogu nadomjestiti sve.Strpljen spasen...Sve je dobro sto se dobro svrsi.Stigao je u pravi cas kad sezona pocinje...
Eto tako je mju 820 proputovao Evropu svidjelo mu se ,a sad ce da krstari po nebeskom plavetnilu (photograf)
Vec je imao probni let sve fercera kako treba.Naravno iz svega se izvuce neka pouka a pogotovo kad se na svojim greskama uci veoma je djelotvorno,tako da ce ubuduce aparat imati kakvu takvu zastitu nesto poput ovoga.
Naravno da se sljakalo u ovom zimskom periodu i u sezonu ulazim spreman sa sve novitetima.O cemu je rijec u sledecem javljanju a do tada jos jednom za povratak aparata (pijemo)
(<--)
fenix:
Sto se tice AP projekta od zadnjeg pisanja nije da se nije radilo naprotiv,ali nekako vrijeme taj presudni faktor.Od kada je aparat stigao sa popravke uradio sam samo dva leta i snimio ovaj video koji ce biti prikazan.Sto se tice lokacija za letenje u Podgorici je sve manje svakoj livadi se nesto gradi tako da insteresentnih a pristupacnih lokacija vise nema.Naravno sa heli platformom ce biti sve drugacije.Naravno ljeto je vrijeme odmora,vrucine pa je za letenje rezervisano popodnevno vrijeme tako da pored svih obaveza kazem malo je bilo letenja sa Slow-om.Inace ovaj model je napravio 80 letova :)aplauz i sa njimsam ispitao za sada sve sto se tice moga AP projekta.Sta reci model je fantastican za ove poduhvate,poslije ovoga naravno da ce biti osvjezen novom elektornikom i bice spreman za neke avanturisticke letove i ubuduce i bice pocasni model u mom hangaru.
Sto se tice mAgPia on je prvjenac sto se tice moje gradnje ali za rayliku od Slow-a nije mu ni do uske :_D tj.izgubio je bitku na polju AP ali je i on u letnom stanju i dalje ce se letjeti.
E sada da ne bih oduglovacio evo ga i video nije naravno posljednji sto se tice Slow-a ali posto krecu drugi ozbiljniji projekti sad sam dao akcente na njih.
Naravno rijec je o T-Rex-u 600 sa nosacem kamere koji je kompletiran,ispitan,sa sve video down linkom i prvi letovi su vec obavljeni (pijemo).
Naravno o svemu ovome u narednim postovima,a sada video,
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version