AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI

AP (by Fenix)

<< < (17/44) > >>

bimmer:
Vidis vidis.......  (:sok:)  kako je meni promakao ovaj tvoj komad foruma.... (kush)

dobar ti ovaj video, milo mi da ti se svidja programcic  2eaa

nego na prvoj strani, one starinske fotke Sipcanika..... jaoooooooooooo a gdje su sve kuce otisle ") ") ")

izgleda sam ja propustio najbolje godine modelarstva u Crnoj Gori  mmmm

saxpg:
Da znas da jesi, cak ni moje zabijanje modelima u novoizgradjene kuce u stilu 9/11 nisu mogle da zaustave divlju gradnju  (___)

SaleR:
Odlicno Fenix! Svidjaju mi se tvoje slike i video!

Svaka cast!

fenix:
Hvala SaleR,lijepo je kad se dobiju i kritike a kamoli pohvale ko je u ovoj oblasti profi.Naravno u narednom periodu bice fokus na fotografije a u narednom periodu je u planu da se poradi i na videu mislim stabiliacija...jer bez toga  (nene)  dobrog videa.

Dule e bas  (kush) ali nikad nije kasno.A sto se tice Sipcanika lijepo,lijepo bjese to nigdje kuce a sad...Sale je pokusao u par navrata prije gradjevinske inspekcije da rijesi problem ali  (nene)  :_D

fenix:

Poslije prvih letova sa helikopterom HK-450 doslo je vrijeme da se proba i neki kamera nosac.Naravno nije rijec o T-Rex-u 600 ali jeste o HK-450  :big smile Tokom ljeta se modelarilo naravno koliko se moglo.T-Rex-a nisam jos ni kupio a razmisljao sam o tome kako to sve izgleda i kako leti sa sve AP nosacem  mmmm Tako je HK-450 dobio AP nosac  (:sok:) .Ovaj nosac kao i test letovi sa ovom platformom su experimentalna faza za T-Rex 600 i njegov nosac kamere.Naravno sve je bolje ispitati na ovako malom heliju i dosta jeftinijem nego na T-Rex-u 600.
Kompletan nosac je napravljen od AL profila 0.8mm.Najbitnije je da se prilikom konstrukcije vodi racuna o tezistu tj. pravilnoj raspodjeli tezine da bi na kraju kad se postavi nosac teziste bilo u osi rotora.U par slika se vidi tok izrade koji i nije bas neka filozofija jer nema nikakvih pokretnih ni stabilizijucih dijelova.
Naravno vodio sam racuna o tezini prilikom gradnje ovog nosaca tako da je tezina nosaca 195 gr. sto je o.k za ovaj heli jos kad se doda aparat od 120 gr i nije neka tezina.Kada moze da nosi bez problema neki skala trup tezine 250 gr onda moze i ovaj nosac.
Prvi probni let pun je pun neizvjesnosti kako ce se ponasati heli sa ovom tezinom.Cim se odvoijo naravno bez problema sa ovom tezinom vidi se koliko i ovaj heli ima snage  :jaki: Experiment uspio a pacijent nije preminuo.
Kao sto sam i rekao ovaj heli je samo iskoristen da bi se ispitala buduca platforma za T-Rexa-a koja je vec napravljena i o kojoj ce biti detaljnije rijeci u narednim postovima.
 Evo i par fotografija nosaca sa HK-450.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version