AERIAL PHOTGRAPHY > FOTOGRAFIJE i VIDEO SNIMCI
AP (by Fenix)
fenix:
ak,ja za sada nemam drugi video link a upoznat sam sa ovom tematikom u vezi mogucih smetnji sto se tice stanice na 2.4 i video predajnika na 2.4.Posto se ne radi o jeftinom modelu naravno prije svega ovoga sam sve probao na zemlji da li ima nekih smetnji.Iako se nalaze relativno blizu nije bilo nikakvih smetnji ni na video signalu a i na samo elektro opremi na helikopteru.Naravno posavjetovao sam se i sa ljudima iz ove branse tako da sam dobio zeleno svijetlo.Poslije ovog testa upustio sam se u letenje sa ovom opremom.Naravno kao sto si i sam naveo sve je diskutabilno kao i ostale frekfencije.Naravno u buduce ce na ovu platformu da ide neka drugi video predajnik e sad na kojoj frekfenciji posto je sve diskutabilno vidjecu uskoro.Ne treba cackati male gremline.A sto se tice smetnji drugih stanica kod nas je prisutna samo jedna stanica na 2.4 pa tih problema ne bi trebalo da bude.O ovome sam htio posebno da pisem ali ti si me preduhitrio.Pozdrav (pijemo)
ak:
--- Quote from: fenix on September 24, 2010, 03:00:16 PM --- ak,ja za sada nemam drugi video link a upoznat sam sa ovom tematikom u vezi mogucih smetnji sto se tice stanice na 2.4 i video predajnika na 2.4.Posto se ne radi o jeftinom modelu naravno prije svega ovoga sam sve probao na zemlji da li ima nekih smetnji.Iako se nalaze relativno blizu nije bilo nikakvih smetnji ni na video signalu a i na samo elektro opremi na helikopteru.Naravno posavjetovao sam se i sa ljudima iz ove branse tako da sam dobio zeleno svijetlo.Poslije ovog testa upustio sam se u letenje sa ovom opremom.Naravno kao sto si i sam naveo sve je diskutabilno kao i ostale frekfencije.Naravno u buduce ce na ovu platformu da ide neka drugi video predajnik e sad na kojoj frekfenciji posto je sve diskutabilno vidjecu uskoro.Ne treba cackati male gremline.A sto se tice smetnji drugih stanica kod nas je prisutna samo jedna stanica na 2.4 pa tih problema ne bi trebalo da bude.O ovome sam htio posebno da pisem ali ti si me preduhitrio.Pozdrav (pijemo)
--- End quote ---
Koliko sam video ti imas stanicu koja nije na 2.4ghz?
Komentar je vise bio upucen yu-man-u koji je pitao koliko sam razumeo za 2.4ghz video i 2.4ghz rc.
fenix:
Ova druga stanica je Graupner mx16s na 40 MHz i nju koristim u ovoj varijnati za nosac.Naravno mogao bih promijeniti uloge ali za heli je bolja varijanta sa Spektrumom.Napomenou sam da razmisljam o nekoj drugoj frekfenciji za video link tako da ce se i taj rizik svesti na minimum.
Evo ovo je neko moje live iskustvo sa 2.4GHz stanica + 2.4GHz video, barem za sada je sve bilo u redu.
ak drago mi je kad se neko javi sa komentarima koji mogu na kraju biti samo sa pozitivnim ishodom (pijemo) .Zbog svega toga i objavljujemo sve ovo na forum da bi neko ko bolje o necemu zna skrenuo paznju na neke propuste.
fenix:
19.09.poslije treceg leta sa nosacem uslijedio je i cetvrti let (pijemo) Lokacija Stari aerodrom na kojoj sam do sada imao sve probne letove.Ekipa na okupu.Vrijeme oblacno pred kisu ne obecava da ce se experiment zavrsiti prije kise ali volja i+ energija rusi barijere tj.rastjruje oblake .Instaliranje svega potrebnog za AP poduhvat je vec postala rutina tako da je sve u varijanti RTF bilo veoma brzo.Posto je do sada sve radjeno u modu za snimanje ovaj let je bio odredjen za test fotografisanja i test operatera na drugoj stanici a pocasno mjesto je zauzeo Saxpg koji je imao priliku da napravi prvu fotku sa ove platforme :)aplauz Na Graupner stanici ima jedan kanal s potenciometrom koji je idealan za pokretanje servoa okidaca jer se sa njim ide postepeno do trenutka fokusiranja i na kraju ide okidanje sto je veoma bitno za digitalne aparate.
Naravno sve te podatke imam na video linku tako da je napraviti fotku veoma lako.Naravno peeriod trenirajna treba da prodje i iskustvo koje se vremenom stice.Sale je odradio svoj dio posla odlicno i ovom prilikom se jos jednom zahvaljujem.
Dule je bio zaduzen da to sve ovjekovjeci kao i do sada ali ovaj put Fujiii aparatom sa zemlje a Sale i ja smo se trudili da ga uhvatimo iz vazduha :big smile Dule je inace bas ovaj put kao zaboravio svoj Canon - vidi Dule leti sve u vazduh e nece Canon (fiu) :_D
Jos jedna kamera je bila na zemlji a snimao je Nemanja inace Saletov sestric ako nisam pogrijesio i njemu hvala na snimku helija u vazduhu,a hvala mu sto je poslije tu kameru postavio na nosac i sa njom smo napravili ovaj video.Inace kamer je sa SD karticom i dobro podnosi vibracije ;namig naravno na snimku se vidi da nas je kisa omela pa smo sve ovo morali odraditi pod tom presijom grmljavine i iyvucenih antena mmmm ali ipak sve je bilo dobro.
E sad kad je sve kompletirano i isprobano naravno vec sam pisao o video linku kojeg cu zbog frekfencije iako nisam imao smetnji za sada ipak promijeniti.Sta reci nego da sam zadovoljan sa dosadasnjim rezultatima,period treniraja predstoji.pilot naravn otreba da i dalje trenira ali i ovo je veliki iskorak za mene.Ostalo je sve stvar tehnike,tj. bolji aparati,kamere video linkovi...
Za sada ovako sa jednom baterijom dovoljno je za experiment,drugu cu da ovih dana da osposobim poslije ostecenja o kome sam pisao pa na letenje - treniraje.
Naravno sada fotke by Dule i video i odozdo i odozgo :big smile...
fenix:
Poslije probnih letova i testiranja opreme svaki slobodan vikend naravno ako to vremenski uslovi dozvoljavaju T-Rex 600 + RC pilot i kamera operater su na razlicitim lokacijama.Naravno trening je najbitniji kao i u svemu :jaki: oprema funkcionise odlicno a i mi nismo za baciti.Za sada sa dvije baterije i vrijedi izaci a tek kad se ima vise baterija milina.Naravno bice slika i iz vazduh a sada malo poziranja T-Rex-a.A slike su od ...pa da pise (photograf)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version