RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE
REGENT od JR MODELS
nenadejno:
rg-15
cane:
Alal vera,gosn Lazo.Hvala na objasnjenju,uopste nije bilo komplikovano.To se verovatno uci praksom i velikim iskustvom koje vi imate.Drago mi je sto to zelite da podelite sa nama manje iskusnima,da izbegnemo koliko mozemo incidente i lomove.
cane:
Gosn Lazo,Veljko???Ajd da lupim nesto jer nisam siguran da pogadjam u metu,ali....
da li postoji mogucnost da se na vec postojeci reduktor umesto cetkasa ubaci neki brushless motor???kao,npr,umesto ovog Simprop power speed,nadjem neki odgovarajuci brushless motor koji bi to sve mogao da tera i samo zamenim mesta??
Ako lupam gluposti,izvinite,al` palo mi na pamet.
pozz cane
magic:
U toeoriji bi moglo ako se precnik izlazne osovine novog motora poklapa sa osovinom motora koji vec imas isto kao i rupe za srafljenje. Ono sto treba imati u vidu je da snaga koju jedan brushless moze da proizvede daleko prevazilazi speed 600 tako da verovatno i zupcanici u tom reduktoru ne bi to mnogo dugo izdrzali. Podvukao sam verovatno zato sto to moze ali i ne mora tako da bude.
Moras samo voditi racuna da ako budes stavljao neki laksi motor od sadasnjeg je da ces to morati da nadoknadis sa olovom ili vecom baterijom jer jedrilice starog tipa imaju kratak nos.
poz
cane:
Za teziste se ne brinem mnogo
sada imam oko 5-6 cm mesta gde mogu da vucem bateriju prema napred,sa manjim motorom bi to bilo i vise mesta.
Naravno da bih potrazio motor sa istim precnikom osovine i koliko je moguce pribliznim ili istim odstojanjem rupa za srafove.pitanje je bilo zbog toga sto je svaki motor sa reduktorom skuplji za oko 50-60 evra,a zasto da kupim tako nesto ako vec imam reduktor.nisam samo bio siguran dal bi to u praksi radilo kako treba,pa bolje da prvo pitam nego da ostanem i bez ovoga a posle jos da kupim i drugi.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version