RC MODELI JEDRILICA > ELEKTRO JEDRILICE

REGENT od JR MODELS

<< < (2/5) > >>

cane:
Onda se nisam lepo izrazio.Izvini Veljko.Pomislio sam da kad su eleroni na gore,da su onda kao spoileroni,a kad su na dole da su tada flapsovi.posebno flapsove nema niti kocnice,niti bilo sta extra.Jos imam ja puno da ucim.......

magic:
Pravi izraz je flaperon.

E pa za kocenje oba treba da idu na gore, ne manje od 20 stepeni, a moze i vise, to mozes saznati kroz praksu, a najbolje ako ih stavis na proporcionalni kanal pa experimentises. Za jedrenje se ne koriste, ali i to mozes da probas, 5-6mm nadole.

Nemoj imati prevelika ocekivanja po pitanju termalnog jedrenja, model nije pravljen za to, ali je zato po vetru i na padini sigurno jako dobar.

poz

Lazo:
Nemoj da se igraš time da ti eleroni glume flapsove (veliki otkloni na dole). To je veoma pouzdan recept za ekspresni lom modela, naročito onih sa relativno velikim rasponima krila, kao što su jedrilice. Ne bih da smaram, ali ako je nekoga interesuje zašto je to tako - neka kaže, objasniću.

(pijemo)

cane:
Na vetru sam vec primetio da je jako dobar,jer sem vetra ovde kod mene i nema niceg drugod,bilo da je jutro,podne ili vece.Tek oko 7 sati uvece je sve mirno ali tada nema termike jos uvek jer ovo leto nikako da pocne .Nije mi bitno toliko da bude termicki model koliko mi je vazno da mi ne treba pista i da mogu da je letim bilo gde,jer da bih se uclanio u klub ovde u austriji,treba mi otprilike oko 250-350 za upis,pa onda clanarina od 50-90 evra,pa onda obavezno osiguranje koje isto tako kosta oko50-70 evra,sve zavisi od kluba,pa vi vidite sad zasto mi takvi modeli odgovaraju.u svakom slucaju nadam se da cu uzivai u letenju ovakvog modela.

pozz

cane:
kako da ne,pa mene interesuje sve zivo sto bi mi pomoglo da jos bolje savladam letenje.nemam nista protiv da priznam da ima boljih od mene,jer je to istina.A da volim da naucim i to stoji.jer da kazem,ja sam juniora s leteo sa otklonima na gore i to ide odlicno.Primetio sam da VelikiN leti svog glidera sa blagim otklonima na dole.verujem da i kod drugih modela slicno funkcionise???Ili gresim.....

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version