RAZNO > PLANOVI / NACRTI MODELA
March 3 Buld Thread
saxpg:
Hvala na odgovorima, mislio sam da se niko ne interesuje za ovu gradnju pa nisam ni stavljao novih slika.
Doduse nisam ni nesto mnogo radio na modelu, ali bice novina ovih dana. Model je trenutno na pripremi za farbanje kod mog ortaka koji je auto-limar i kog sam uvukao u svijet modelarstva, pa mi je on svojim poznavanjem auto-kitova, lakova i sl. otvorio neke nove pravce u gradnji. Rijesio sam da oracover
zamjenim metalik farbom za auto. Vec smo odradili neke probe na stiroduru...
Kao prvo, plasticni kit koji se koristi za branike odlicno prijanja na stirodur i NE GRIZE ga.
Kao drugo on je odlicna podloga za bilo sta , preko njega ce ici spric kit, a potom metalik nitro lak.
Mislim da ce ispasti odlicno. Sto se tezine tice , bice naravno nesto veca , ali uradili smo mjerenja
pa cete vidjeti koliko, mislim da nece biti nista strasno, samim tim sto ce motor (stigao mi je prije par dana)
biti Turnigy 35-48-B 900kv http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3888
i ESC TURNIGY Sentry 40amp http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3729
Ovo ce cini mi se biti dovoljno snage.
E sad
--- Quote from: SABURO on June 16, 2008, 11:46:38 AM ---Topic je ociscen od nepotrebnih komentara.
P.S. molim novopecene korisnike da se ponasaju skladno pravilniku!!!
http://rcfly4um.org/index.php?topic=3.0
--- End quote ---
Vidim da je bilo komentara ali zao mi je nisam stigao da vidim o cemu se radi.
--- Quote from: vukas1979 on June 14, 2008, 09:39:28 PM ---.Interesuje me kako ti je uhvatio oracover za stirodur?
I jos nesto kako ces da pricvrstis poklopac motora?
--- End quote ---
Oracover odlicno prijanja za stirodur. Na ovom avionu i nije toliko dobro ispao
kao na Arcusu kome sam oblozio krila. Bitno je samo da nemas puno nabora,
a to ces postici lepljenjem vise komada. Kada sve zavrsis onda uzmi fen za
kosu i ugrij oracover koji ce se od toga skupiti i zategnuti. Ispada super.
Sto se poklopca motora tice on ce biti od plasticne flase. Onaj poklopac
koji se vidi gore na slikama mi je na kraju posluzio samo kao kalup.
Otkinuo sam vrh plasticne flase, nabio onaj poklopac u njega i zagrejao
vrh flase fenom. On se skupio i dobio oblik .
--- Quote from: doajen on June 14, 2008, 07:27:20 PM ---nadam se da u tvojoj okolinima ima starijih vazduhoplovnih modelara, slobodno ih upitaj, mi "doajeni " nismo ni sujetni, ni trgovci ni "novopeceni "instruktori ili cak nstavnici "aeromodelarstva" , i ne zivimo od modelarstva, vec za modelarstvo! Budi mi pozdravljan; doajen
--- End quote ---
Hvala na podrsci, ovamo u Podgorici imamo 3-4 modelara koji se time bave dobrih 30-tak i vise godina.
Popricati sa njima stvarno predstavlja zadovoljstvo, i oni su uvek spremni da daju savet, i skoro ga
uvek imaju. Postoji tu kod nas ta podjela na nas nove koji vozimo stiropor na struju, i njih "stare"
koji ne priznaju nista sem balze i nitro-metanola.
Pozdrav.
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version