RC DRUŽENJE > PRETHODNI SKUPOVI
IMAC raspis, 10.07.2010. sportski aerodrom 13. maj, Beograd
mirce:
Još jednom sve pohvale i učesnicima i organizatorima...
Ipak, da bi ovakvo takmičenje imalo "težinu", zvaničan trag i da bi se stvarno "pisala istorija", a, rezultati ušli u nekakve biltene i anale, potrebno je da organizator bude neki klub koji je član VSS (Vazduhoplovni Savez Srbije).
Moja malenkost je u više navrata bila u VSS, gde mi je predočeno da su RC modelari dobrodošli i u VSS su mi još rekli da od RC modelara godinama niko ne uzima nikakav angažman.
U VVS jedva čekaju da i RC-aši, uzmu učešće u radu.
Iskreno, do sada nekako i nismo imali velike potrebe da budemo deo klubova i VSS, ali takmičenja, kao što je recimo bilo ovo, mogla bi da budu "inicijalna kapisla" za početak našeg angažovanja kroz klubove i u VSS.
Ova tema je bila aktuelna pre recimo dve godine i, naravno, nije zaživela jer modelari nisu imali potrebu ni osećanje da bi trebali da budu članovi nekog kluba.
U to vreme pri novosadskom aero klubu "Galeb G4" na moju inicijativu, osnovana je sekcija RC modelara i danas ona broji oko 20-tak članova. Ove zime i proleća imali smo aktivnosti oko dogovora i pripreme terena za letenje na Čenejskom aerodromu i to nam je bio glavni cilj za ovu godinu koji smo prilično dobro ispunili.
Imamo i sajt: www.aerorc.rs
Mislim da bi bilo dobro da i drugi gradovi porade na ovoj temi i da se manifestacije koje se planiraju, prijave u VSS kako bi ušle u zvaničan kalendar.
Znam da ovakve stvari uvek neko mora da "vuče" ali, to je pravi, da ne kažem, zvaničan put da bi sve bilo regularno i po PS-u...
Ne kažem da će neko naredno takmičenje biti bolje ili lepše ali, imaće svakako veću težinu jer kad VSS stoji iza, sa medaljama, diplomama i dokumentacijom onda, su to zvanični rezultati, te bi, da je u subotu to bilo tako organizovano, Saburo bio prvi Državni Prvak Srbije u F3A klasi.
I ovako je pobednik i svaka mu čast, ali onako ipak bolje zvuči... Mislim da se slažete sa tim...
Mana cele priče je uvek vezana za novce, jer klub mora biti član VSS a, to je u ono vreme, pre dve godine, bilo oko 13000 dinara. Koliko učlanjenje danas košta, ne znam...
Razmislite na ovu temu...
Pozdrav
Mirče
magic:
E to se kaze kad oce, oce. Nisam ni znao da zivim preko puta VSB (Vazduhoplovni Savez Beograda). Upoznah predsednika VSB danas u prodavnici, prepoznao me tip koji je bio sa njim a bio je u subotici na F5J. Da skratim pricu, uvezli su 30 kubika balze jer hoce klince iz osnovne skole da navuku (tu gde ce i moj klinac da ude, he, he). Isto tako hoce da organizuju na jarku isto kao sto je bilo u subotici za jedrilice. Rekoh im za nase IMAC F3A i rekose ljudi da dodjem da razgovaramo, moze puno toga da se iskombinuje.
poz
presko:
И дан раније је било интересантних активности. Такмичари су се припремали, судије изоштравали критеријуме и помало летуцкали. Организатори обављали последње припреме.
Онда је стигао и Недан...
... и показао нам како се лети 3D.
После успешног летачког дана, завршили смо код Гилета у радионици на љуштењу кромпира и црног лука. Живео пројекат "Паприкаш 2010".
branek:
Drugari...
Posle malo zakašnjenja (ali posle iščekivanja je uvek lepše... :big smile ) evo postavio sam slike sa takmičenja... Kliknite na album i uživajte!
http://picasaweb.google.com/orpid.yu/IMACUnofficialCompetition02?feat=directlink
branek
mirce:
Super su slike, bude uspomene na lepo druženje...
Pozdrav
Mirče
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version