ELEKTRONIKA > BATERIJE i PUNJAČI

Baterija iz laptopa

<< < (2/2)

tibeteagle:
Ćelije iz ovakvih uređaja nisu konstruisane za brzo pražnjenje, te nisu pogodne za modelarsvo, kao pogonski akumulator. Nije slučajno da na modelarskima piše 10-50C. Zbog tanjih elektroda i drugih komponenti, ove ćelije mogu da daju struju od 1-2C konstantno, a da se ne pregreju ili unište sebe.
Ja sam probao pre isto sa LiPo akumulatorima za mobilne pelefone za neki mini projekat. Ma koliko sam ih opteretio, nisu dali veću struju od 3C, a pregrejali su se brzo. To je slučaj i sa Nimh akumulatorima.
 ;namig

aco:
Druze najkrace receno liion mogu da se koriste za pogon modela ALI za nekog ko nema dosta iskustva u elektronici to nije uputno a ni pozeljno jer su ove baterije opasnije nego lipo.
http://rcfly4um.org/index.php?topic=75.0
sa ovim i ovakvim baterijama sam ja naucio da letim modele - koristio sam ih preko 5 godina dok se nisu pojavile cenovno pristupacne lipo baterije
Savet- jako oprezno sa njima i koristi ISKLJUCIVO punjace koji su namenjeni punjenju liion baterija

srkipa:
hvala na odgovorima i savetima!!!

mislim da je bolje da neeksperimentisemi  da lepo kupim li-poli 2s 2500mah bateriju i li-poli biper i da uzivam u glisiranju.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version