RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO

4T Motor - konekcija

(1/5) > >>

Viper:
Zdravo,

Imam jedno pitanje u vezi 4T glow motora. Do sada sam koristi 2T i evo sada prvi put instalirao 4T, medjutim imam jedan problem.
Kako se povezuje 4T motor sa rezervoarom? Ili konkretnije, iz auspuha ide konekcija za nadpritisak, iz rezervoara napajanje gorivom, ali cemu sluzi treca  koja se nalazi ispod radilice a u blizini elise. Pretpostavljam da je za podmazivanje gorivom, ili tako nesto, ali gde se vezuje na rezervoar, na isti vod gde ide dovod goriva po principu T racve ili novi vod nezavisni vod, ako je uopste za tu svrhu?

Hvala unapred,
Pozdrav!

Dejan Dobricki:
taj vod ti je da sprovedes van kapotaza kao ili ti odusak za visak ulja iz kartera da ne masti u kapotaz , sve je isti kao kod 2T samo imas jos tu sisisicu

Viper:
Hvala!

coka:
 Dragi druze

O ovome se poprilicno pisalo na forumu.
Ja sam napisao tekst o tome za konkretno motore Saito. Potrazi te postove i procitaj.
 Kao konkretno poredjenje, to ti je klasican iberlauf (odusak) kao kod svakog 4t motora (a automobilu).

Coka

Viper:
Znam da je pisano negde, ali isfrustriran jer ceo dan pokusavam da upalim motor, pogledah na brzinu forum i nisam mogao da nadjem gde je pisano o tome.
Onda me dodatno zbunise strani forumi sa nekim nekim T racvama i slicno...

Ne mogu da upalim motor. Svecica dobra, baterija dobra... Kad mu ubrizgam gorivo on zavrti par obrtaja i stane, kao da ostane bez goriva.
Otvarao sam iglu, cistio, podesavao, probao sa manjim gasom, sa vecim gasom, i jos svasta ali ne znam sta vise da mu radim.
Ima li neko ideju sta da pogledam?

Pozdrav

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version