RC MODELI AVIONA - SUS > MOTORI GENERALNO
4T Motor - konekcija
misha:
ti kinezi obicno traze oko 10% nitra.
Lazo:
Mnogo bolje radi kada je uključeno. - Marfi.
Dok sam se još bavio glow motorima, 90% uzroka ne-paljenja motora je bilo u bateriji i svećici. Znači, prvo izmeri napon na bateriji. Mora da odgovara naponu koji je propisan za svećicu koju imaš. Ako je to u redu, izvadi svećicu i spoj je na bateriju. Treba da se BAŠ usija skoro trenutno. Ako se ne usija, to je veoma pouzdan znak da ti je upravo prispela rata poreza na glow motore. Tačnije, svećicu zafrljači što dalje, da te ne nervira, i kupi novu (obavezno za 4T motore). U stvari, bolje kupi nekoliko, trebaće ti.
(pijemo)
GILE:
Lazo citaj pazljivije
--- Quote ---Ne mogu da upalim motor. Svecica dobra, baterija dobra... Kad mu ubrizgam gorivo on zavrti par obrtaja i stane, kao da ostane bez goriva.
Otvarao sam iglu, cistio, podesavao, probao sa manjim gasom, sa vecim gasom, i jos svasta ali ne znam sta vise da mu radim.
Ima li neko ideju sta da pogledam?
--- End quote ---
Viper
Zatvori prstom karburator okreci elisu i vidi dali povlaci gorivo iz rezervara. ili ako ti je lakse zapusi izduv i vrti elisu vidi dali kaplje gorivo iz karburatora.
Velika verovatnoca da vuce fals vazduh umesto da vuce gorivo iz rezervara.
Lazo:
Ama ne mogu da čitam pažljivije, mlogo si me iznervirao lol A to, naravno, neće ti se isplati (nene).
(pijemo)
zajo:
Nece da radi zato sto nema nitro.Nemoj da se mucis dok ne nabavis gorivo 10-15%nitro.Moi saito125 je radio savrseno sa 10%nitro i 15%sintetic.Kad sam potrosio gorivo pokusao sa 0%nitro i 20%ricinus i nije rdio,doduse palio ali nije hteo da primi gas.
Nabavi starter jer za da pali od ruke treba da je odlicno nastelovan i sve kako treba.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version